2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ötmilliomodik hengerfejet a világnak!

Elkészült az ötmilliomodik hengerfej az Opel szentgotthárdi gyárában.
2011. március 13. vasárnap 11:51 - HírExtra
Légrádi Edit, a gyár szóvivője elmondta: az ötmilliomodik hengerfejet szintén a magyar Opel termékébe, egy 1,6 literes benzinmotorba szerelik, hogy azután a cég németországi központjába, Rüsselsheimbe szállítják, ahol egy Opel Insigniába építik be. Szentgotthárdon 1996 szeptemberében indult a gyártás a hengerfejgyárban. Az elmúlt 15 év során az Opel jól ki tudta használni a rugalmas cellarendszerű megmunkálási technológia előnyeit, mely akkoriban világújdonságnak számított - fűzte hozzá a szóvivő.

A gyár ugyanis különböző méretű és típusú hengerfejek gyártására tehető alkalmassá úgy, hogy az átállás költséghatékonyan és gyorsan valósítható meg - ismertette közleményében Légrádi Edit.

A gyártott típusok között 1997-ben a 2.2 literes hengerfejek is szerepeltek, s a termékek egy részét ekkor még exportálta a cég. A szentgotthárdi motorgyár viszont hengerfej-szükségletének mintegy negyedét még más Opel gyáraktól, nagyrészt Ausztriából kapta. Több alkalommal történt típus-integráció is, így mindig az adott motorok igényének megfelelő hengerfejek készülhettek a gyártósorokon.

Mivel a szentgotthárdi gyár által megmunkált alkatrészek világszerte a General Motors több motorgyárába is szállítják, az 5 millió hengerfej azt jelenti, hogy valahol a világban pontosan ennyi vásárló autójában lévő Opel, vagy Chevrolet motorban gyújt szikrát egy Magyarországon szerelt gyújtógyertya.

Szentgotthárdon nemsokára ismét a technika legmodernebb vívmányainak felhasználásával épül új motorgyár. Az 500 millió eurós beruházással készülő új gyár a jelenlegi termékek mellett három új motorcsalád gyártását fogja végezni, ami 800 új dolgozó számára kínál munkalehetőséget már 2012-től.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását