2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vért adtak a kormánytisztviselők

Hét minisztériumi helyszínen és a megyeszékhelyeken lévő kormányhivatalokban adhattak vért az önkéntesek hétfőn az első kormánytisztviselői véradó napon, amelyet az önkéntesség európai éve 2011. nemzeti program részeként szerveztek.
2011. június 6. hétfő 14:07 - HírExtra
A Közigazgatás és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ) közösen rendezte a véradó napot, amelyen megjelent egyebek mellett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Répássy Róbert és Gál András Levente államtitkárok, valamint Latorcai Csaba helyettes államtitkár.

Az adatok felvétele után az ujjból vérmintát vettek, majd a paraván mögött elvégezték az orvosi vizsgálatokat, egyebek mellett vérnyomást mértek - mondta el Kalász László, az OVSZ régióvezetője hétfőn az MTI-nek a KIM konferenciatermében, miközben az önkéntesek sorban álltak, hogy vért adhassanak. Kalász László hozzátette, közel hatvanan jelezték, hogy megjelennek véradásra.
A véradóktól 4,5 deciliter vért vesznek le, mert ez az a tartalék, melynek hiánya az egészséges szervezetet nem terheli meg - tájékoztatott Erős Szilvia, az OVSZ munkatársa.

A véradókat arra kérték, hogy a véradás előtt fogyasszanak bőségesen folyadékot és étkezzenek a megszokott módon.

Navracsics Tibor kicsit "izgult" és elsőként vállalkozott váradásra. Első alkalommal adott vért Latorcai Csaba, de ezentúl rendszeresen ad majd. Mint mondta, meg kell mutatni, hogy a kormánytisztviselők "nem kockafejű bürokraták, hanem az emberekért tenni akaró tisztviselők", akiknek fontos a társadalmi felelősségvállalás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását