2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A "majdnem" reménytelen helyzet, Tarlós szerint

Tarlós István főpolgármester szerint a főváros eddig is mindent megpróbált az illegális bevándorlás humánus kezelése érdekében, de a helyzet - különösen a Keleti pályaudvarnál - kezd kezelhetetlenné válni
2015. augusztus 21. péntek 15:57 - HírExtra
A főpolgármester erről az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ír, amelyben üdvözli és támogatja a kormány azon kezdeményezését, hogy az Országgyűlés sürgős eljárásban fogadja el a büntető törvénykönyv (Btk.) illegális bevándorlással összefüggő szigorítását.

"Ellenőrizhetetlen személyazonosságú emberek tömege ellepi a fontos gócpontokat, túlterjeszkedik, elemi szabályokat nem tart be, és jogi eszközök hiányában lassan senki semmit nem tehet a magyar városlakók érdekeinek védelmében" - fogalmaz Tarlós István, aki arra kérte a parlamenti frakciókat, hogy támogassák a kormánypártokat az Országgyűlésben.

A főpolgármester emellett tűrhetetlennek nevezi, hogy az Európai Unió szinte teljes tehetetlenséget mutat a probléma egységes kezelésében.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban közölte, a Btk. szigorítását azért kezdeményezték, hogy legyen letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálható bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása, és szabjanak ki különösen példás büntetést, gyors bírósági eljárásban az embercsempészekkel szemben. A hatóságok visszajelzéseire hivatkozva akkor azt is elmondta, hogy a határsértők egyre követelőzőbbek és agresszívabbak velük szemben.

Az M1 aktuális csatorna pénteken arról számolt be a Keleti pályaudvar környékéről, hogy az elmúlt napokban a szokásosnál több illegális bevándorló gyűlt össze a területen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását