2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kicsit többet vásároltunk

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 5,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - erősítette meg kedden második becslésében a korábban közölt adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2016. október 25. kedd 11:16 - HírExtra
 
    Január-augusztusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

    Éves összevetésben augusztusban már 38. hónapja nőtt megszakítás nélkül a kiskereskedelmi forgalom. Augusztusban a fogalom élénkülést mutatott a júliusi ütemhez képest, amikor 2,9, naptárhatástól megtisztítva 3,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

    Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,8 százalékkal nőtt a júliusi 1,7 százalék után. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,5, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 4,0 százalékkal nőtt.

Ruha, cipő

    A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene 6,1 százalékkal emelkedett. Ezen belül 11,5 százalékkal növekedtek az eladások a textil-, ruházati és lábbeli üzletekben, a júliusi 2,5 százalék után 4,0 százalékkal a bútor-, műszakicikk és 9,0 százalékkal a számítástechnikai és egyéb iparcikküzletekben. Ezzel szemben 2,0 százalékkal csökkent a használtcikk-üzletek forgalma.



Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 2,4 százalékos részesedésű csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 11,0 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést, de jelentősen lelassulva az előző hónapok 30 százalék feletti üteméhez képest.

A benzin is


    Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 7,5 százalékkal nőtt, az előző két hónap 3,6, illetve 2,5 százalékos üteme után - jelentette a második becslése alapján a KSH.

    A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 12 százalékkal emelkedtek.

    Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 853 milliárd forint volt.

     Az országos kiskereskedelmi forgalom 47 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 37 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását