2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A legszebb bizonyíték a karácsonyi csodára?

A négyéves Sam Addison és a családja egy valódi karácsonyi csodát élhettek át.
2016. december 5. hétfő 08:39 - HírExtra
Az angol kisfiú az agydaganat egyik gyógyíthatatlannak kikiáltott fajtájában szenvedett, azonban a bravúros orvoscsapatnak egy több mint tízórás műtéttel  sikerült eltávolítania a tumor több mint kilencvenkilenc százalékát.

A sikeres beavatkozást követően a kisfiú édesapja, Jonathan Addison valódi karácsonyi csodának nevezte a történteket.

"Miután az elmúlt két évben operálhatatlannak nevezték a tumort, (Sam) most egy második esélyt kapott az élettől, ami a legszebb karácsonyi
ajándék, ami csak lehetséges" - jelentette ki Jonathan.

A család nagyon aggódott azért is, hogy a műtét után a kis Sam képes lesz-e mozgatni a végtagjait, azonban szerencsére, mind a kezei, mind a lábai megfelelően működnek, igaz, még csak igen nehézkesen.

A kálvária kezdete

Sam kétéves volt, amikor az agydaganat egyik legveszélyesebb és legritkább fajtáját diagnoztizálták nála: a betegsége előrehaladtával a tumor szétterjedt az agyában, ami igen komplikálttá, avagy teljesen lehetetlenné tette a sikeres beavatkozást anélkül, hogy ép agysejtei megsérüljenek.


 

A kis túlélő - fotó: Grimsby Telegraph


Az idő előrehaladtával a tumor rosszindulatúvá vált, így elengedhetetlen lett Sam sugárkezelése, kemoterápiája.

"Mialatt Sam kemoterápiája tartott, gondolni sem mertünk arra, hogy esélye lesz teljes életet élnie, abban tudtunk csak bízni, hogy plusz egy évet még együtt tölthetünk vele" - emlékezett vissza Jonathan.

Az édesapa nem tudhatta, mennyi ideje van kisfiának hátra így is igen rövidke életéből, ezért feladta a munkahelyét annak érdekében, hogy minél több időt tudjon Sammel tölteni.

Az Addison család a kezeléssel párhuzamosan online kampányba kezdett annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a betegségre, és emléket állítsanak a kis Samnek.

Árnyékból a fényre


Az internetes közösséget érthető módon mélyen megindította a kisfiú kálváriája, így nagyszabású anyagi gyűjtésbe kezdtek a sokat szenvedett család megsegítésére.

Időközben a kemoterápia előre nem remélt sikerrel járt, így az orvosok operálhatónak minősítették a nagybeteg kisfiút annak ellenére, hogy így is igen csekély volt az esélye a túlélésre.

 
 
A kis Sam Addison, közvetlenül a műtétje után - fotó: Grimsby telegraph


Valójában az orvosok a sötétben tapogatóztak a műtét legmegfelelőbb végrehajtását, annak végkimenetelét illetően, figyelembe véve az agyrák ezen fajtájának kiemelkedő ritkaságát.

"Egy héttel a műtét előtt azt gondoltuk, nagyon kevés időt tudunk együtt tölteni, tekintettel arra, amit idáig (Sam) átélt" - mondta az édesapa, aki lelkileg már a legszörnyűbbre is felkészült.

A műtét azonban csodával határos módon sikerült, így Sam esélyt kapott az életre.




"Megértettük, hogy egy nap a betegség visszatérhet, de Sam és mi is, készen fogunk állni a harcra" - mondta Jonathan, aki saját állítása szerint, már hisz a karácsonyi csodákban.
Forrás: Mirror/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását