2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az utolsó tánc az oroszokkal

A vártnál jóval szorosabb végeredménnyel zárult a norvégok elleni meccs: a magyar válogatott nagyot küzdve végül csak egy góllal maradt alul Norvégiával szemben (24-23).
2016. december 14. szerda 10:21 - Tóbiás Gábor
Magyarország3.50 döntetlen10.00 Oroszország1.44

Lányaink játéka helyenként egészen bíztató volt és a jövőben lehet erre építeni. Főleg támadásban láthattunk szép dolgokat, viszont a védekezés továbbra is problémás volt, főleg Nora Mörk játékával nem tudtak mit kezdeni a magyar játékosok. Nem sikerült őt semlegesíteni, így a meglepetés is elmaradt.

Az oroszok Dániával játszottak 26-26-os döntetlent kedden és ez az iksz azt jelenti, hogy az olimpiai bajnok orosz válogatott már biztos nem jut a legjobb négy közé. A norvégok már továbbmentek a csoportból, a második helyért pedig Dánia fog megküzdeni a románokkal.

Elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban az orosz női kézilabda, ezt a saját bőrünkön is tapasztalhattuk, amikor a hazai rendezésű Európa-bajnokságon egy kínkeserves döntetlent tudtunk csak kiharcolni ellenük (29-29). De említhetjük a 2012-es világbajnokságot is, ahol 31-25-re legázoltak minket. A 2016-os olimpiai győzelmük pedig nem szorul különösebb magyarázatra.

Valamekkora törést biztos okozott az orosz játékosokban, hogy nem jött össze a továbbjutás. Az is biztos, hogy sokat kivett belőlük a dán meccs és mivel 24 órán belül két mérkőzést kell lejátszaniuk, lehet a fáradtság is komoly tényező lesz. Persze ez a mieinkre is igaz, de a norvégok elleni ellentmondást nem tűrő akaratból kiindulva még az sem volna meglepő, ha győzelemmel búcsúzna a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságtól.

UNIBET Tipp: Magyarország +1,5 @ 2.20
Forrás: fogadas.unibet.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását