2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az ex-pornós rekordösszegű kokain csempészésében segédkezett

Ismerik Rejtő Jenő mestert? Ezt a történetet ő is írhatta volna, de végül az életnek sikerült jegyeznie a "művet". Luxushajó, egzotikus tájak, hölgyikék, rendőrök és persze a hatalmas szajré.
2016. december 19. hétfő 08:07 - HírExtra


Isabelle Lagace, a huszonnyolc éves kanadai származású, foglalkozását tekintve ex-pornósztár tévesen úgy gondolhatta, hogy van egy kifizetődőbb módja a pénzszerzésnek a "legális prostitúció" után: a drogcsempészés bizony, komolyabb haszonnal kecsegtet.

Elgondolását tettek követték, egy összesen héttagú drogkartellnek lettek az igen hasznos "munkavállalói" egy másik hölgyikével együtt.



Isabelle fogta huszonhárom éves barátnőjét, Melina Roberge kisasszonyt, és június hónap folyamán helyileg az angliai Southamptonban felszálltak az MS Sea Princess nevű luxushajóra, amely New Yorkból indulva Tahitit érintve, Sydneybe tartott.

A női táskák rejtelmei

A hölgyek a jelek szerint kiválóan tudtak pakolni - némi malíciával megjegyezve: nem meglepő módon -, hiszen a poggyászaikban elrejtett, összesen 29 kilónyi kokain mellett személyes ruházatukról, egyéb tárgyaikról is gondoskodniuk kellett.

Rejtő Jenő is megirigyelhette volna

A nők a drogcsempészést "hétköznapi" kirándulgatásnak álcázták, amelynek valóságát közösségi profiljaikra feltöltött bőséges képi anyagokkal kívánták bizonyítani.

A bűnszervezetet a szintén a fedélzeten tartózkodó hatvannégy éves Andrei Tamine is erősítette jelenlétével, akinek jócskán sikerült felülmúlnia a két hölgyike teljesítményét: neki összesen hetven kilónyi kokainja volt, három bőröndbe elrejtve. (Ilyen egy igazi sztahanovista.)

Megfilmesítésért kiált


Egy valamire való sztori természetesen, nem lenne teljes a rend éber őrei nélkül. A drogelhárítást négy álöltözetű nyomozó képviselte, akik szépen csöndben szaglászgattak, hátha forró nyomra bukkannak. A nyomravezető füles nem váratott (túl) sokáig magára, a barátnőnek, azaz Roberge kisasszonynak sikerült kikotyognia az információt, amelynek a rend őrei is fültanúi voltak...

Az egy hónapos kéjutazás, amely során az utasok többek között Chilét, Perut, Új-Zélandot és Francia Polinéziát is érintették, véget ért: Roberge kisasszony azért egy alkalommal szökési kísérletet követett el a háziőrizetből, de nem sikerült neki a "jelenet".

A hajó sikeresen kikötött Ausztráliában, ahol a hölgyeket bűnszervezetnek történő segítségnyújtással vádolták meg - Tamine és a hajón tartózkodó másik négy cimborája bűnszervezetben elkövetett, nagyértékű drogcsempészésért felel.

Az ország törvényei szerint az ügyben kiszabható maximális ítélet, tényleges életfogytiglani börtönbüntetés.

A csempészett drog összértéke tizennyolcmillió font, azaz megközelítően hétmilliárd forint, amely rekordnak számít az ausztrál kriminológia történetében.
Forrás: The Sun /HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását