2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Mindannyian Orbánná válunk"?

A Der Spiegel című német hírmagazin kommentárban foglalkozott Magyarországgal a szombaton megjelent számában.
2017. március 11. szombat 15:48 - HírExtra
A Rossz példakép című írásában Juliane von Mittelstaedt az ideiglenes műszaki határzár kiépítésével és bővítésével, illetve a jogi határzár szigorításával kapcsolatban kiemelte: mindez a megsértését jelenti "a humanitásnak, amely nemrég még Európa alapértékének számított".

Mindegy, hogy csupán 536 regisztrált menedékkérő van Magyarországon, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök azt adja elő, hogy "milliók ólálkodnak még Törökországban és a Balkánon", és ezt nem csak sok magyar hiszi el neki, a félelem Nyugat-Európa liberális társadalmait is elérte.



Magyarország így sajnos példaképpé vált a menekültpolitikában, és Orbánt, aki nemrég még számkivetett volt, a bajor CSU most ünnepli, és az európai szélsőjobb csodálja.

Való igaz, hogy Orbán hozzájárult a balkáni útvonal lezárásához, ami Németországnak is használt, de a magyar kormányfő célja az állításával szemben nem az uniós jog érvényesítése, valódi célja "a nulla migráció, motivációja idegenellenes, stratégiája az eszkaláció" - írta a Der Spiegel szerzője, kiemelve, hogy Európának nem Orbántól kell várnia, hogy védelmet nyújtson, mert Magyarországon "a menedékjogot de facto megszüntették, a migránsokkal szembeni fellépést brutálissá tették", és elindult "az európai értékek veszélyes eróziója".

Az EU-nak ezért a rendelkezésére álló legélesebb fegyverrel kell fellépnie Orbán ellen, jelesül a jövőbeni EU-s támogatások megállításával, különben "mindannyian Orbánná válunk" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását