2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A magyar egészségügy a teljes összeomlás szélén?

A Párbeszéd szerint még idén legalább 600 milliárd forintot kellene átcsoportosítani az egészségügy megmentésére: a szakdolgozók béremelésén túl a kórházak adósságrendezésére, eszközbeszerzésre és a munkakörülmények javítására kell mielőbb forrásokat találni.
2017. március 26. vasárnap 19:26 - HírExtra


A jelenlegi helyzet ugyanis életveszélyes mind a betegek, mind pedig a dolgozók számára - írja a Párbeszéd.

Az orvoskamara vezetője a napokban írt levelet a Miniszterelnöknek, hogy a helyzet tarthatatlanná vált. Legalább évi 600 milliárd többletforrás hiányzik az ágazatból, a szakemberhiány kritikus méreteket öltött, a betöltetlen háziorvosi praxisokat a most bejelentett 500 milliós támogatás ellenére sem tölti be majd senki, mert a munkakörülmények nem teszik lehetővé, hogy bárki elvállalja ezeket a feladatokat.

A Párbeszéd szerint az utóbbi időkben számtalanszor megmutatkozott a kormány inkompetenciája: az influenzajárvány és a kanyarójárvány elégtelen kezelése, a kevés oltóanyag, illetve, az hogy az influenzával kapcsolatos megelőzésre semmiféle kampányt nem indított a kormány; a János kórház botrányos működése, ahol olyan kevés az orvos, hogy még az áprilisi ügyeleti rendet sem tudják kialakítani.

A Párbeszéd úgy véli, haladéktalanul vissza kell tenni az egészségügyből elvont százmilliárdokat és érdemi: a betegek és a szakdolgozók igényeit kielégítő rendszert kell kialakítani. Dolgozószobák, stadionok és Rolling Stones koncert helyett az egészségügyre kell a közpénzeket elkölteni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását