2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pétervári robbantás - megcsörrent a nagy piros telefon

Diplomáciai csatornákon keresztül Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatba lépett egymással a szentpétervári metróban elkövetett robbantással kapcsolatban - közölte hétfő éjjel Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
2017. április 4. kedd 10:36 - HírExtra
A TASZSZ orosz hírügynökség washingtoni jelentése szerint Sean Spicer szóvivő a Fehér Ház nevében kifejezte az Egyesült Államok készségét, hogy "szükség esetén" segítséget nyújtson Oroszországnak az ügy felderítésében.

Peszkov arról is beszámolt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az este folyamán a robbantás ügyében folytatott nyomozásról fogadta a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), a belügyi tárca, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős minisztérium és az orosz nemzeti gárda képviselőinek jelentését.

A szóvivő kijelentette, hogy a különböző verziók mérlegelése után szakhatóságok dolga lesz megállapítani, hogy valóban terrortámadás történt-e. Mint mondta, a terrortámadás bizonyos ismérvei nyilvánvalóak, de úgy szabályos, ha megvárják, hogy azok, akik a nyomozást folytatják, a történteket terrorcselekménynek minősítsék.


 
Fotó: The Sun


A TASZSZ belügyi forrásokra hivatkozva jelentette, hogy a biztonsági szervek a robbantással kapcsolatban, a metró biztonsági kamerái által készített felvételek alapján két 20 év körüli, Közép-Ázsiából származó személy, egy férfi és egy nő érintettségét vizsgálja.

Testőrök gyűrűjében


Putyin elnök hétfő éjjel virágot helyezett el a szentpétervári Tyehnologicseszkij Insztyitut metróállomás bejáratánál, ahol a város lakói is lerótták kegyeletüket a merénylet áldozatai előtt. A Rosszija 24 televíziónak a rövid látogatásról beszámoló felvételein látható volt, hogy az orosz vezetőt nagyszámú testőr vette körül.

A hatóságok a kései órákban, kevéssel három szentpétervári metróvonal teljes és másik kettő újranyitása után, egy gazdátlan csomag miatt lezárták a Csernisevszkaja állomást.
Az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság szerint a metróban elkövetett robbantás következtében 11-en vesztették életüket 45-en pedig megsérültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását