2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Érkeznek a legendák

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters, a világ leghíresebb kosárlabda-showcsapata, amely négy városban mutatja be tudását.
2017. április 5. szerda 12:13 - HírExtra
A szervezők tájékoztatása szerint az évente több mint 300 gálamérkőzést játszó - és ezeken 98 százalékban nyertes - társulat május 25-én Győrben, 26-án Veszprémben, 27-én Szegeden, 28-án pedig Debrecenben lép pályára egyaránt 19 órakor.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat az 1930-as évek elején a legenda szerint 112-5-re vezetett egy meccsen, amikor nekiállt bohóckodni.



Ennek eredményeképpen az idők folyamán - megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett - védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

A hivatásos játékosokból álló Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról. Műsoruk ötvözi a cirkusz és a színház eszközeit a sporttal, s fennállásuk óta a világ 122 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat.

A Harlem Globetrotters - amely legutóbb tavaly lépett fel Budapesten - csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, s tiszteletbeli tagjaik között található Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál pápa is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását