2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

- Nagyon úgy tűnik, itt valami történt - egy választási csalás margójára?

Az MSZP szerint Zuglóban olyan választási csalás történt, amely főpróbája lehet a 2018-as országgyűlési választások visszaéléseinek, ezért a párt a Nemzeti Választási Irodához és a belügyminiszterhez fordul - mondta Bárándy Gergely, az ellenzéki párt képviselője keddi sajtótájékoztatóján.
2017. április 11. kedd 14:09 - HírExtra
Ismertetése szerint Zuglóban a helyi választási bizottság fideszes beadvány alapján, egy MSZP-s szórólap ügyében hozott első fokú határozatot, amely ellen valaki Tóbiás József MSZP-pártigazgató nevében, az ő e-mail címét meghamisítva, egy csehországi szerverről nyújtott be szándékosan rossz fellebbezést.

Bárándy Gergely hozzátette: ha ezt a hamis fellebbezést időben nem veszik észre és a Fővárosi Választási Bizottság érdemben foglalkozik az üggyel és a fellebbezést elutasítja, akkor az az MSZP-nek már nem lett volna további jogi lehetősége vitatni a határozatot. Szerinte ez választási csalás és a hatóság félrevezetése, ami miatt az MSZP pártigazgatója feljelentést tesz. Az MSZP-s politikus felszólította az ügyészséget, hogy a zuglói időközi önkormányzati választások közelségére tekintettel soron kívül járjon el az ügyben.



"Ugyanakkor úgy vélte...
" - a varázslatos MTI

Ugyanakkor úgy vélte: az eset további kivizsgálást követel, mert attól tartanak, hogy ez a 2018-as országgyűlési választásokon hasonló módszerrel elkövetendő választási csalások főpróbája lehetett.

Ezért - folytatta - az MSZP felkéri a Nemzeti Választási Irodát, hogy az önkormányzatokkal együttműködve iktassanak be a választásinformatikai rendszerbe olyan biztonsági elemeket, amelyekkel a jövőben ki lehet szűrni a hasonló csalási kísérleteket. Bárándy Gergely emellett felszólította a belügyminisztert, hogy azonnal utasítsa az Alkotmányvédelmi Hivatalt az ügy kivizsgálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását