2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Véget kell vetni a szegények agyonadóztatásának!

Szégyenteljes adat látott napvilágot: Magyarországon adóztatják a legnagyobb mértékben az alacsony jövedelműeket. Ez nem mehet így tovább, a Párbeszéd több tízezer forinttal csökkentené az alacsony és közepes jövedelműek által fizetett adót, amint azt a közgazdászok által is reálisnak elismert alapjövedelem-tanulmányában bemutatta.
2017. április 13. csütörtök 12:16 - HírExtra
 
Az OECD adatai szerint Magyarországon a legnagyobb a munkára rakódó adó a tagországok közül. Nincs még egy kormány a világon, amely ennyire meg merné adóztatni az alacsony jövedelmeket - írja a Párbeszéd, majd hozzáteszik - Az adat híven tükrözi a többször hangoztatott lázári-filozófiát: akinek nincs semmije, az annyit is ér.

A Párbeszéd Magyarországért azonban azt a filozófiát vallja, hogy minden embernek joga van a méltó élethez, minden dolgozónak joga van a méltó, tisztességes munkabérhez. "Tűrhetetlen, hogy a dolgozói szegénység újabb és újabb történelmi csúcsokat döntöget. Tűrhetetlen, hogy a kormány szakmunkás minimálbérről hazudozik a dolgozók által fizetett hazugságkampányában, miközben számos szakmunkás egyáltalán nem is jogosult a minimálbér feletti összegre. A kormány nem törődik a dolgozók valós problémáival, politikai színházat csinál valódi kormányzás helyett."

A Párbeszéd forintra kiszámolt, közgazdászok által is reálisnak elismert alapjövedelem-tanulmányában részletesen bemutatta, hogy az alacsony és közepes jövedelmeknél az adómértéket nagymértékben lehet és kell is csökkenteni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását