2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nézd csak ki született

Gyűrűsfarkú maki (katta) ikrek születtek május végén a veszprémi állatkertben, a látogatók a Fejes-völgyi területén lévő kifutóban láthatják a kölyköket - tájékoztatta az MTI-t az intézmény igazgatója kedden.
2017. június 6. kedd 17:10 - HírExtra
 

Török László elmondta, hogy az újszülött katták jól vannak, napjuk jelentős részét anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik.

A katták öt hónapos korukig általában anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már kóstolgatják a gyümölcsöket, zöldségeket, a különböző hajtásokat és leveleket - fűzte hozzá.

Török László beszélt arról is, hogy a katta könnyen felismerhető hosszú, gyűrűs mintázatú farkáról, amelyet járás közben a magasba tart. A Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honos.

Húst nem fogyaszt, legfeljebb ízeltlábúakat kap el néha, de elsősorban falevelekkel, fiatal hajtásokkal, virágokkal, gyümölcsökkel, egyes fák kérgével táplálkozik.

Három új tevével is bővült az állatkert lakóinak száma a múlt héten, a kétpúpú tevék immár kilencfős csapata az Afrika szavanna kifutó mellett látható - mondta az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását