2024. április 17. - Rudolf
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mit csinál a kormány a pénzünkkel?

A kormány múlt évi költségvetési maradványok egy részének felhasználásáról és egyes kormányhatározatok módosításáról döntött.
2017. július 7. péntek 08:33 - HírExtra
 

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány a 2016. évi, kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványokból engedélyezte az Országgyűlés fejezetnél keletkezett 235 millió forint, az Alkotmánybíróság fejezetnél keletkezett 27,4 millió forint, a Miniszterelnökség fejezetnél keletkezett 8,5 millió forint, a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetnél keletkezett 209,1 millió forint, az Uniós Fejlesztések fejezetnél keletkezett 873,8 millió forint és az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetnél keletkezett 445 millió forint felhasználását. Meghiúsulás miatt kötelezettségvállalással nem terheltté vált költségvetési maradványokból a Miniszterelnökség fejezetnél keletkezett 450,9 millió forint felhasználásáról is döntött a kabinet.

A költségvetési maradványokból 235 millió forintot az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához, 873,8 millió forintot a Bethlen Gábor Alaphoz, 400 millió forintot a Nyugdíjbiztosítási Alaphoz, 45 millió forintot az Egészségbiztosítási Alaphoz csoportosítanak át.

A kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Budapesten, a II. kerületben, a Margit körút 85-87. szám alatt található ingatlanon a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. által megvalósítandó beruházás befejezéséhez szükséges további - legfeljebb - 3 milliárd forint forrás biztosításáról gondoskodjon 2018-ban, a felmerülés ütemében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását