2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szijjártó gondolatai az EU-ról

Szijjártó Péter szerint az Európai Unió akkor tud megerősödni, ha felgyorsítják a bővítési programot, a tagországok lépéseket tehetnek versenyképességük érdekében, felgyorsítják a szabadkereskedelmi megállapodásokat, és sikerül megkötni egy mindenki számára előnyös Brexit-megállapodást.
2017. július 7. péntek 13:19 - HírExtra
 
A külgazdasági és külügyminiszter a Századvég Alapítvány pénteki, budapesti konferenciáján beszélt erről, hozzátéve: egy Európát valóban megvédő migrációs politika is szükséges az EU megerősítéséhez.

Szerinte hibák sorozata vezetett oda, hogy ma az unió a versenyképesség tekintetében sokat vesztett. A hibák közé sorolta az alapvető reformok elmaradását.

Szijjártó Péter azt mondta, az elmúlt években a világgazdaságban, világkereskedelemben zajló változások alapvetően átalakították a gazdasági erőviszonyokat, és az EU ennek a vesztesei közé tartozik versenyképessége jelentős mértékű csökkenése miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását