2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mindenki rászállt a Green Holidayre

A fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága jelenleg vizsgálatot folytat az indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft.-vel szemben, miután a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) korábban bejelentést tett az oldal szolgáltatásainak értékesítésével kapcsolatban - közölte a fővárosi kormányhivatal az MTI érdeklődésére kedden.
2017. július 11. kedd 11:41 - HírExtra
 

A MUISZ hétfőn sajtótájékoztatón közölte: a Green Travel irodát tavaly törölték az utazásszervezők nyilvántartásából, amely azonban a működés megszüntetése helyett a tevékenységi kör bővítésével átalakította a Green Holidays irodát. A Green Holidays utazásszervezési engedélyének megszerzése előtt egy utazásközvetítő cég az utazási csomag részeit jogellenesen, elemekre bontva értékesítette az indulhatunk.hu oldalon. Az utasok két különböző céggel szerződtek, ami alkalmas a fogyasztók megtévesztésére. A MUISZ 2016 végén levélben hívta fel az engedélyezési hivatal figyelmét, hogy a Green Travel árualapját értékesítik, szabálytalanul, több külön szerződéssel, külön számlázással.

A kormányhivatal kedden megerősítette: a MUISZ tavaly december 9-én tett bejelentést a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz (MKEH) az indulhatunk.hu oldallal kapcsolatban. Az oldalt üzemeltető cégnél lefolytatott hatósági helyszíni ellenőrzés feltárta, hogy a weboldalon utazási csomagként (azaz két szolgáltatási elemet tartalmazó csomagként) hirdetett szolgáltatásokat valójában nem egy szolgáltató nyújtja. Így az ügyletben szereplő egyik cég tevékenysége sem merítette ki a jogszabályok szerinti utazásszervezői tevékenység definícióját, ezért az MKEH megállapításai szerint jogosultság nélküli utazásszervezői tevékenységet nem végzett egyik szolgáltató sem. Mivel azonban a honlapon közzétett információk alkalmasnak tűntek a fogyasztók megtévesztésére, a hatóság a Gazdasági Versenyhivatalt kereste meg az eset kivizsgálása miatt - írták.

Közölték: a SzállásOutlet Kft.-vel szemben a Fővárosi Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága jelenleg vizsgálatot folytat, amelyben azt vizsgálja, hogy a honlapon levő tájékoztatásokkal, illetve azok hiányával folytat, illetve folytatott-e tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot.

A Green Holidays Kft. július másodikán vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. Múlt szerdán minden utas hazaérkezett Magyarországra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását