2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem megy jól a japánoknak

Jelentősen, az előzetesen becsültnél is erősebben csökkent májusban a japán ipari termelés havi összevetésben, miközben a készletek stagnáltak, ami arra utal, hogy az erőteljesebb fellendülés még várat magára.
2017. július 14. péntek 11:48 - HírExtra
 
A tokiói kereskedelmi és ipari minisztérium pénteken közölte, hogy az ipari termelés májusban 3,6 százalékkal esett vissza áprilishoz képest, amikor még 4 százalékos növekedést regisztráltak. A végleges adat még kedvezőtlenebb a két héttel ezelőtt közzétett, 3,3 százalékos csökkenést valószínűsítő becslésnél.

A csökkenés fő oka a szezonális hatások mellett az, hogy a nagy készletállomány miatt az autógyárak és az építőipari gépeket és a közlekedési eszközöket gyártó cégek visszafogták termelésüket. A külföldi megrendelések elmaradtak a várakozásoktól és csökkent a háztartások költekezése is.

Éves összevetésben viszont 6,5 százalékkal bővült az ipari termelés, ami 2014 márciusa óta a legjobb érték. Idén áprilisban 5,7, márciusban pedig 3,5 százalékkal nőtt az ipari termelés éves szinten.

A jen árfolyama alig változott a friss adatokra: az euró 129,37, a dollár 113,43, az angol font 117,31, a svájci frank pedig 113,42 jenen forgott, alig észrevehetően emelkedett egy perccel a közzététel után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását