2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vádemelés a gyújtogató ellen

Közveszélyokozás és rongálás miatt emeltek vádat Zalaegerszegen egy férfi ellen, aki több szelektívhulladék-gyűjtő edényt gyújtott fel, ami miatt kiégett egy személyautó, a tűz pedig átterjedt egy lakóházra és az ott lévő üzlethelyiségre is - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.
2017. július 25. kedd 15:29 - HírExtra
 
A férfi márciusban erősen ittas állapotban volt, amikor késő este a Göcseji út egyik társasházánál, öngyújtójával lángra lobbantott egy 1100 literes hulladékgyűjtőt. A tűz átterjedt a mellette álló edényre is, így mindkettő szétolvadt.

A férfi ezután a Landorhegyi úton gyújtott meg egy hasonló, papírral teli gyűjtőedényt, de mielőtt távozott, a nagyobb égés érdekében néhány ott talált farekeszt is rádobott a tűzre. A lángok két további hulladékgyűjtőre is átterjedtek, majd a tűz egy közelben parkoló személyautót is elért. A kiégett, totálkárossá vált autó és a benne tárolt eszközök és vagyontárgyak miatt több mint egymillió forint kára keletkezett a jármű tulajdonosának. Más autótulajdonosok még időben el tudták vinni kocsijukat a helyszínről, így azokat már nem érték el a lángok.

A tűz ugyanakkor egy tetőtér-beépítéses lakóházra is továbbterjedt, amelynek a földszintjén üzlethelyiség volt. A ház tulajdonosa a feleségével az emeleten aludt, amikor egy ismerőse felébresztette, hogy ég a háza, így még időben el tudták hagyni otthonukat. A tűz azonban elérte a tetőszerkezetet, az előtetőt, a bejárati ajtót, a homlokzatot és az üzlethez tartozó hűtőkompresszort, összesen 640 ezer forint kárt okozva.

A szándékosan tüzet okozó férfi ellen, aki visszaesőnek számít, közveszélyokozás és rongálás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását