2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mi lesz Dél-Ázsiában?

James Mattis amerikai védelmi miniszter már utasította is Joseph Dunfordot, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökét az új dél-ázsiai stratégia megvalósításának előkészítésére - derült ki a védelmi miniszter helyi idő szerint későn este kiadott közleményéből.
2017. augusztus 22. kedd 15:15 - HírExtra
 

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy döntését a Donald Trump elnök által felvázolt stratégia alapos áttekintése után hozta meg. Közölte azt is, hogy tanácskozik majd erről a NATO főtitkárával és az Egyesült Államok szövetségeseivel, akik közül - mint fogalmazott -"többen már elkötelezték magukat csapataik növelése mellett".

Az amerikai elnök beszédére reagálva nyilatkozatot tett közzé Rex Tillerson külügyminiszter is. Az amerikai diplomácia irányítója Indiának az afganisztáni helyzet rendezésében betöltendő szerepéről tett közzé állásfoglalást. "India fontos partner lesz a térség békéjének és stabilitásának biztosításában, és üdvözöljük szerepvállalását Afganisztán politikai és gazdasági modernizálásában" - fogalmazott Tillerson. Leszögezte: Washington készen áll arra, hogy előfeltételek nélkül támogassa az afganisztáni központi kormány és a tálibok közötti béketárgyalásokat.

Közleményt adott ki az Afganisztánban állomásozó amerikai és nemzetközi erők főparancsnoka, John Nicholson tábornok is. Trump elnökhöz hasonlóan ő is azt hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok afganisztáni jelenlétét a jövőben "a feltételekre és nem tetszőleges időpontokra" alapozzák. "Ez az új stratégia azt jelenti, hogy a tálibok katonailag nem győzhetnek" - olvasható Nicholson tábornok közleményében, aki - mint írta - Trump elnök új stratégiáját úgy értelmezte, hogy az elnök "nyitva hagyta a kaput a csapatnöveléshez".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását