2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Személyek versenye Németországban

A német kancellárjelölti vita is azt mutatta, hogy a nagy pártok "uniformizálódtak" Németországban, vagyis nem koncepciók, csak személyek versengenek egymással - jelentette ki a Századvég Alapítvány vezető kutatója kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
2017. szeptember 5. kedd 10:34 - HírExtra
 
Pócza István azt mondta: a két nagy párt álláspontja a legtöbb kérdésben azonos, sőt a jobboldali konzervatív CDU szociáldemokratizálódott. Ezt megerősítik a közvélemény kutatások is - tette hozzá -, 43 százalék úgy nyilatkozott, hogy nem tud különbséget tenni a két jelölt - Angela Merkel kancellár (CDU/CSU) és Martin Schulz (SPD) - között.

A kutatások szerint a nagy pártok támogatottsága csökkent, nőtt viszont a bevándorlásellenes AfD, valamint a Szabaddemokraták (FDP) támogatottsága. Vagyis kevésbé volt szimpatikus a választók számára a két nagy párt hasonlósága, mint a kis pártok "karcossága" - mondta.

Az SPD potenciális koalíciós partnerei egyébként a baloldali pártok és a zöldek, a CDU/CSU-é pedig az FDP, és szinte biztos, hogy az AfD senki számára nem vállalható - közölte.

Ugyanakkor látszik, már maguk a szociáldemokraták is látják, hogy nincs esélyük a CDU/CSU-val szemben, ezért már nem győzelemre, hanem szavazatmaximálásra törekednek - mondta a kutató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását