2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Török Ferenc nyitja a zsidó filmfesztivált

Török Ferenc 1945 című filmjével nyílik meg pénteken este a lengyel fővárosban a zsidó kultúra és hagyomány népszerűsítését célzó hétnapos nemzetközi filmszemle, a 15. Varsói Zsidó Filmfesztivál.
2017. november 24. péntek 15:33 - HírExtra
 

Török Ferenc többször díjazott, egyebek mellett a Berlinalén, a San Franciscó-i Zsidó Filmfesztiválon, a Jeruzsálemi Filmfesztiválon kitüntetett alkotását a varsói szemle nyitógáláján, a lengyelországi magyar évad keretében vetítik a varsói Lengyel Zsidóság Történeti Múzeumában (POLIN).

A filmet augusztusban a nyugat-lengyelországi Wroclawban rendezett Új horizontok című nemzetközi filmmustrán is bemutatták a rendező jelenlétében.

Az idei varsói zsidó filmfesztivál vetítéseire a nagyszabású varsói zsidóságtörténeti komplexumban (POLIN) és a fővárosi Zsidó Kulturális Központban (JCC) kerül sor.

A fesztivál fődíjáért, Dávid Kamerájáért nyolc játékfilm és tíz dokumentumfilm száll versenybe. A versenyprogramban mutatják be többek között Sámuel Maóz izraeli filmrendező Foxtrot című játékfilmjét is, mely az izraeli filmakadémia több díját, valamint a velencei filmfesztivál Ezüst Oroszlánját nyerte el.

A varsói Magyar Kulturális Intézet - az ünnepi nyitóest társszervezője - az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézte: a varsói filmszemle programjában a korábbi évekbenis szerepeltek magyar alkotások, többek között 2008-ban Nemes Jeles László Türelem című első kisfilmje nyerte meg a fődíjat a rövidfilm kategóriában. A zsidó témájú filmfesztiválnak is otthont adó POLIN mozitermében tartották meg tavaly januárban az Oscar-díjas Saul fia című film lengyelországi bemutatóját is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását