2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egyesültek a Takarékok

Év elejére valamennyi egyesülés befejeződött a takarékszövetkezeti szektorban, így 12 regionális szövetkezeti hitelintézet működik az országban. Az egyesülésekkel 2017. végéig 8 regionális takarék jött létre, 2018 elején pedig további 4: a Centrál, a 3A, az M7 és a Pátria.
2018. január 5. péntek 11:59 - HírExtra
 

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) pénteki MTI-nek küldött közleménye szerint: lezárult az a folyamat, amely során több mint 50 takarékszövetkezet egyesüléséből 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő pénzintézet jött létre. A fúziókra alapvetően azért volt szükség, hogy a takarékok versenyképesebbé váljanak, egységes, korszerű, az adott régió bármely fiókjában igénybe vehető szolgáltatásokat tudjanak nyújtani ügyfeleik részére.

A 12 új takarékszövetkezeti régió határvonalait az ügyfelek igényeit, a lakosságszámot, a társadalmi, üzleti és pénzügyi szokásokat figyelembe véve, ezen kívül a közlekedési infrastruktúra adottságait, valamint a termelési láncok egy régióba szervezését szem előtt tartva a takarékok maguk alakították ki - írták.

A közlemény ismerteti, hogy Centrál néven 4 közép-magyarországi takarék egyesült: a hatvani Mátra Takarékszövetkezet, a Jászárokszállás és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet, valamint a füzesabonyi Füzes Takarék Szövetkezeti Hitelintézet olvadt be a Centrálba. A pénzintézet négy megyében szolgáltat: Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest.

3A Takarék néven öt Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei szövetkezeti hitelintézet egyesítette erőit: a Fegyvernek és Vidéke Takarékszövetkezet, a PILLÉR Takarékszövetkezet, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint az Újszász és Vidéke Takarékszövetkezet olvadt be a 3A Takarékszövetkezetbe.

Somogy és Zala megye két szövetkezeti hitelintézete egyesült, a Zala Takarékszövetkezet beolvadt az M7 Takarékszövetkezetbe.

Pest megyében pedig az Örkényi Takarékszövetkezet olvadt be a Pátria Takarékszövetkezetbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását