2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hódmezővásárhelyen kitették az Elios-ügy papírjait

Hódmezővásárhely honlapján elérhetővé váltak a város közbeszerzési dokumentumai, köztük a közvilágítás korszerűsítésére kiírt ajánlattételi felhívás, az Elios jogelődjével kötött szerződés és a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata, amely részben elutasította a Tungsram-Schréder közbeszerzési eljárás ellen benyújtott kérelmét – írja a Hvg.hu
2018. február 28. szerda 11:30 - HírExtra
 
A vasárnap polgármesterré választott Márki-Zay Péter már korábban megígérte, hogy nyilvánosságra hozza a város közbeszerzési dokumentumait, ha nyer. Hétfőn azt is közölte, hogy kikéri az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalától (OLAF) az Elios-ügy Hódmezővásárhelyre vonatkozó megállapításait.

Az Elios – korábbi nevén ES Holding Zrt. – diadalútja éppen Hódmezővásárhelyről, Lázár János városából indult. Az akkor még polgármesterként tevékenykedő miniszter azt nyilatkozta a projektről, hogy együtt találták ki Tiborcz Istvánnal, és nagyszerűnek titulálta, az OLAF már kevésbé volt oda érte. Az ES Holding pályázata 577 millió forintos ajánlattal ütötte ki a másik két pályázót, a Tungsram-Schréder Zrt.-t és a MetalCom Zrt.-t, de úgy, hogy ekkor a Tiborczék alapította cégnek gyakorlatilag nem volt tapasztalata a közvilágítás terén.

A Tungsram-Schréder a hódmezővásárhelyi önkormányzat döntése miatt a Közbeszerzési Hatósághoz fordult, a panaszával viszont nem foglalkoztak, mert már kifutott a határidőből. Ezután viszont a cég az ES Holding beszállítója lett.

A most a város honlapjára feltöltött szerződés szerint a beruházás bruttó értéke 721 255 161 forint volt, amelyet részben az uniós KEOP-keretből finanszíroztak. Tiborcz István és Erdei Bálint, az ES Holding Zrt. vezérigazgatói azt vállalták, hogy a projekttel az érintett fogyasztási helyek tekintetében 25 százalék megtakarítást érnek el.
Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását