2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Autista-központ Budapesten

Átadták Közép-Európa első autistavizsgáló-központját, amely Budapesten, a felújított Heim Pál kórház Madarász utcai részlegében kapott helyet - mondta el Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
2018. március 28. szerda 14:11 - HírExtra
 
Az új központban az autista gyerekeket a nekik szükséges nyugodt környezetben tudják gyógyítani - tette hozzá.

Az autizmus spektrumzavar egy veleszületett, gyógyíthatatlan betegség, amelynek számos változata létezik. A legjellemzőbb, hogy a betegséggel élők nehezen fogadják be a világot, ezen belül frusztrálónak éreznek átlagosnak tartott érzelmeket, színeket és zajokat - ismertette a főigazgató.

Hozzáfűzte: az autista gyerekeknek a gyógyuláshoz szükségük van akadálymentesített környezetre, ahol olyan szín- és hangvilág veszi körül őket, amely nyugodt közeget biztosít nekik.

A vizsgálóközpont létrehozására tavaly április 2-án az autizmus világnapján hirdetett gyűjtést a Út a Mosolyért Alapítvány.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke azt mondta: előszeretettel támogatnak olyan területeket, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mindig a hosszú távú megoldások kialakítása a céljuk, miként ez a autistavizsgáló-központ esetében is történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását