2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Így kapnak enni a rászoruló gyerekek

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egész évben az élelmiszerpazarlás csökkentéséért harcol. A május azonban kiemelt hónap az élelmiszerek gyűjtése terén, ekkor ugyanis különösen fontos szerephez jutnak a gyermekek, hiszen május utolsó vasárnapja gyermeknap.
2018. május 16. szerda 13:04 - HírExtra
  Azonban nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájuthat olyan apró ajándékokhoz, mint egy tábla csokoládé, vagy egy kis meglepetés. Az ő számukra szeretné az Élelmiszerbank felejthetetlenné tenni a gyereknapot!

Az Élelmiszerbank 13 éve működik Magyarországon. Az Egyesület célja, hogy összegyűjtse azokat az élelmiszereket, amelyek a kereskedelmi láncoknál vagy gyártóknál felesleggé válnak – szezonalitás, túlrendelés, csomagolási hiba, vagy bármely más okból kifolyólag - mégis biztonsággal fogyaszthatóak. Ezek az élelmiszerek az Élelmiszerbank és partnerszervezetei segítségével jutnak el a nélkülözőkhöz országszerte.

Az Élelmiszerbank az élelmiszerek osztásakor nagy hangsúlyt fektet a családok és gyermekek elérésére, segítésére. Az idei év májusában dedikáltan erre a célra több mint 8.000 db édességet és egyéb finomságokat tartalmazó csomagot készített össze, amelyeket gyermeknapi eseményeken tervez kiosztani partnerszervezetei közvetítésével. A csomagok összértéke megközelíti a 10.000.000 Ft-ot, és többek között csokoládé, rágógumi, kakaópor és tea található az adományokban.

A karitatív szervezetek pályázati formában jelentkezhettek a csomagokra. Az Élelmiszerbank 39 sikeres pályázati anyagot fogadott el, amelyek keretében 8085 nélkülöző gyermek részesülhet a gyermeknapi meglepetés örömében május utolsó heteiben.

A csomagok osztása május közepén kezdődik és gyermeknap után, június első hétvégéjén zárul. Lesz az események között sportverseny, vetélkedő, ünnepség és hagyományőrző nap is.

„Az általunk kiosztott csomagokkal szeretnénk biztosítani azt, hogy minél több nélkülöző gyermek részesülhessen a gyermeknap örömében. Látjuk munkánk során, hogy milyen szomorú, amikor családok, szülők nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyermekeiknek ünnepnapra, gyermeknapra, vagy akár szülinapra megvegyék azokat a finomságokat, amik máshol természetes velejárói a mindennapoknak. Az Élelmiszerbanknál ezen szeretnénk változtatni gyermeknapi pályázatunkkal, amelyet reményeink szerint jövőre is megrendezünk.” – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Elnöke.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását