2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megint bírságolt az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Korona Takarék Takarékszövetkezetet 10 millió forint, az Oney Magyarország Zrt.-t 8 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a teljes hiteldíj mutatót (thm) érintő jogsértések miatt.
2018. május 16. szerda 14:19 - HírExtra
 

A jegybank szerdai közleménye szerint a bírság összegének megállapításánál figyelembe vették, hogy a jogsértő gyakorlat a fogyasztók széles körét érintette és sértette az ügyfelek tájékozódáshoz való jogát. A bírság mellett az intézményeket kötelezték a vonatkozó előírások betartására. Az MNB az intézkedéseket azzal indokolta, hogy a Korona a thm-plafonnál drágábban hitelezett és korlátozta a panasztétel lehetőségét, az Oney pedig nem megfelelően számította és nem feltűnően jelenítette meg a thm értékét.

A teljes hiteldíj mutató számítására, feltüntetésére és a kereskedelmi kommunikációban való feltüntetésére vonatkozó célvizsgálat a takarékszövetkezet 2014. július 1. és 2017. június 30. közötti, valamint a hitelintézet 2016. december 1. és 2017. május 31. közötti működését ellenőrizte.

A thm 1 évre vetítve tartalmazza a fogyasztói hitelek szerződésszerű teljesítéshez kötődő valamennyi, tőkén felül fizetendő terhét - kamatot, költségeket, díjakat -, ezáltal segíti a fogyasztókat a megfelelő kölcsön kiválasztásában. Ezért is jogszabályi előírás, hogy a thm értékét a kereskedelmi kommunikációban feltűnően, a rövidítés feltüntetésével és egy tizedes jegy pontossággal minden esetben meg kell adni - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását