2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Irtó gyenge a forint

Idei mélypontja közelében tartózkodik a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben. A svájci frankkal szemben elért árfolyam két havi mélypontnak számít.
2018. május 22. kedd 10:09 - HírExtra
 

Az eurót reggel nyolc órakor 317,93 forinton jegyezték a nemzetközi devizapiacon, ami 0,03 százalékos forintgyengülésnek felel meg a keddi globális kereskedés kezdete óta. Hétfőn 319,26 forinton is jegyezték az eurót nap közben, ami a forint idei leggyengébb árfolyamának számít az uniós közös devizával szemben. Az eurót legutóbb közel két éve, 2016 júniusában jegyezték hasonlóan magas szinten, akkor 322 forint felett.

A dollár kedden reggel 269,81 forinton állt, 0,10 százalékos erősödéssel. A dollár jegyzése egészen 272,34 forintig emelkedett hétfőn, ami öt hónappal ezelőtti, 2017. decemberi szintnek felel meg és a forint idei leggyengébb árfolyama az amerikai devizával szemben.

A svájci frankot reggel nyolc órakor 270,73 forinton jegyezték, 0,13 százalékos erősödéssel a globális kereskedési nap kezdete óta. A svájci frank jegyzése két hónappal ezelőtt, március elején már állt hasonló szinten.

Az euró kedden a kezdés óta 0,06 százalékkal 1,1784 dollárra gyengült. Hétfőn viszont nap közben 1,1716 dollárig, öt havi mélypontig is lement az árfolyama. Az eurót tavaly decemberben jegyezték hasonlóan alacsony árfolyamon a dollárral szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását