2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kiderült Budapest egyik legjobb rétesének titka

Volt betegszállító, bankár, focipálya-gondnok, újságíró és sztriptízbárban behívogató-ember: legutóbb pedig az Associated Press videoriportere. Aztán egy hirtelen váltással Nagy Andrásból pék lett.
2018. június 6. szerda 10:09 - HírExtra
 

 Most sokak szerint ő készíti a város legjobb rétesét a Strudel Hugó nevű üzletben, a VII. kerületben. A rétes titkos receptjéhez körbeutazta az országot, fejkendős néniket kérdezett reggeltől estig. Aztán egyszer egy Hatvan melletti faluban megtalálta, amit keresett: néhány apróbb módosítás után most is azt a tésztareceptet használja.

Nagy András újságíró, az amerikai AP munkatársa korábban számos hazai televíziónál, internetes portálnál, újságnál dolgozott, de Japánban is szerencsét próbált. Egyszer rétesfesztiválon járt a barátnőjével, amikor rájött, ezt akarja csinálni.

Mindenütt letesztelte a felhozatalt, kifaggatta a néniket, elvégzett egy okj-s tanfolyamot majd mindent egy lapra feltéve megnyitotta saját rétesezőjét Budapest szívében. Azóta hetente egy napot forgat, egy-két napig pék, a többit pedig az üzlet vezetésével tölti.

Elmondása szerint a rétesezőben minden társadalmi réteg megfordul, és szerencsére mindenki boldogan távozik, ami természetesen nem a véletlen műve.

Próbálták azt a fajta rétest megtalálni, ami kapcsolódik a hagyományokhoz, a vékony tésztásat, amit falun csináltak. A tökéletes rétesreceptet végül egy Hatvan melletti faluból származó asszonytól kapták, ezt próbálják folyamatosan megújítani, egyedivé tenni. És a kitartó munka meghozza az eredményét.

A tradicionális ízesítésű rétesek mellett felkerült az étlapra a dijonimustáros-baconos-újhagymás-krémsajt, a juhtúrós-kolbászos-póréhagymás, a spenótos-tojásos és a párolt lila káposztás finomság is.

Ráadásul a tulajdonos két műfajban is utazik. Az egyik, amikor a tészta a tölteléket körbeöleli. A másik, amikor a tészta a töltelékek között kígyóként tekereg.

A nyitás óta Nagy Andrásból helyi hős lett. Az utcán sokan megállítják őt és gratulálnak neki, milyen finom réteseket süt. A közelben nincs konkurenciája, a város más pontjain lévő rétesezőkkel pedig megférnek egymás mellett.

A hely neve sem véletlenül Strudel Hugó. Scheiber Hugó futurista művész a XX. század elején a Wesselényi és a Kertész utca sarkán álló bérházban élt a második emeleten. Műveire Angliában, Olaszországban és Amerikában is felfigyeltek. Az ő replikái díszítik a rétesezőt, így tisztelegnek emléke és munkássága előtt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását