2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szabadka, Szeged, szecesszió

A közös szecessziós örökséget bemutató program indult Szegeden és Szabadkán uniós támogatással.
2018. június 26. kedd 15:12 - HírExtra
 

Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a 190 ezer euróból megvalósuló programot bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, a két város közötti turisztikai együttműködés már 15 éves múltra tekint vissza, egyik közös eleme pedig a mindkét településen fontos szecessziós emlékek bemutatása.

A Határtalan szecessziós kultúránk címet viselő, 2019 szeptemberéig tartó projekt célja elérni, hogy Szeged és Szabadka ne csak egynapos turisztikai célpont legyen a nemzetközi piacon. Ennek érdekében olyan tematikus turisztikai csomagokat hoznak létre, melyeket a nemzetközi, elsősorban az európai piacon értékesítenek - közölte a szakember.

A projekt részeként 15-15 szegedi és szabadkai műemléknél magyar, szerb és angol nyelvű információs táblákat helyeznek ki, melyeken az épületek bemutatása Braille-írással is olvasható lesz. Az műemlékekről 20-20 perces, szintén háromnyelvű bemutató kisfilmeket forgatnak. A 9-12 éves gyermekek számára a művészeti irányzatról foglalkoztató füzetet adnak ki.

A program része a 2019-es szecessziós világnaphoz kapcsolódó kulturális és gyermekprogramok megszervezése. Mobilalkalmazás is készül, mellyel a vendégek vezetett sétákon járhatják körbe a két település szecessziós emlékeit. Emellett információs kiadványok, programcsomagokat tartalmazó prospektus, közös weboldal segítségével is bemutatják Szeged és Szabadka közös kulturális örökségét - közölte a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását