2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tovább fogy a magyar

Kevesebben születtek, ugyanakkor kevesebben is haltak meg az év első öt hónapjában, mint az előző év azonos időszakában, így csökkent a természetes fogyás - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtök reggel az MTI-vel.
2018. július 26. csütörtök 13:12 - HírExtra
 

A közlemény szerint január és május között 35 542 gyermek született, ami 1063-al (2,9 százalékkal) elmaradt az előző év azonos időszakától. A teljes termékenységi arányszám becsült értéke 1,42 volt, az előző év azonos időszakára számított 1,44-hoz képest.

Az első öt hónapban 57 406-an haltak meg, ami 2542-vel (4,2 százalékkal) kevesebb, mint a 2017 januárja és májusa között eltelt időben.

A születések számának csökkenése kisebb mértékű volt, mint a halálozásoké, ennek következtében a természetes fogyás az előző év vizsgált időszakában 23 343-mal szemben 21 864 volt, ami 6,3 százalékos javulást jelent.

Mint írták, ezer lakosra 8,8 élveszületés és 14,2 halálozás jutott. Az előbbi 0,2, az utóbbi 0,6 ezrelékponttal alacsonyabb volt az előző évi értéknél, ennek eredményeként a természetes fogyás 0,4 ezrelékponttal, 5,4 ezrelékre mérséklődött.

2018 első öt hónapjában ezer élveszületésre 3,5 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,4 ezrelékpontos csökkenést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest. A házasságkötési arányszám 3,8 ezrelékes értéke lényegében változatlan maradt az egy évvel korábbihoz képest - tették hozzá.

A házasságkötések száma 0,5 százalékkal, 79-el kevesebb volt az előző év azonos időszakában regisztráltnál - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását