2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A fegyvertartási engedélyt kell ellenőrizni sűrűbben

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a fegyvertartási engedélyt időről időre ellenőrizni kell, hogy kisebb eséllyel forduljon elő a kercsi iskolai ámokfutáshoz hasonló eset.
2018. október 19. péntek 14:49 - HírExtra
 

A Krím félszigeten található kercsi iskolában szerdán egy 18 éves tanuló működésbe hozott egy fémdarabokkal megtöltött, házilagos készítésű robbanószerkezetet, majd egy karabéllyal lelőtt húsz embert - 15 diákot és öt felnőttet. A támadásnak több mint félszáz sebesültje is van, közülük tízet intenzív osztályon ápolnak. Az elkövető a lőfegyverhez törvényesen jutott hozzá.

A szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, ha egy társadalom megengedi, hogy egy lövészklub tagságon keresztül könnyen hozzá lehessen jutni éles lőfegyverhez, az növeli az ilyen esetek kockázatát.

Szerinte csak ideiglenes dolog, hogy a történtek miatt Krímben minden iskola és óvoda mellé fegyveres őrt állítanak. Ezzel a lépéssel a társadalmat szeretnék megnyugtatni - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a 18 éves fiú is fémdetektoros kapun és egy fegyveres őrön jutott túl. Ez azt mutatja, hogy erős biztonsági intézkedések is hatástalanok lehetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását