2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Jobbik utcára is menne

Ha a Parlamentben nem megy, akkor az utcán kell folytatni a harcot - írja pénteki közleményében a Jobbik.
2018. december 7. péntek 16:50 - HírExtra
 

Kósa Lajos hétfőn leült a szakszervezetekkel tárgyalni és a Jobbik szerint arra a következtetésre jutott, hogy a szakszervezeteket megkerülve lehessen túlórára kötelezni az embereket. A párt úgy véli "hab a tortán, hogy olyan módosítást is raktak a törvénybe, miszerint önként lemondhatnak a túlórapótlékról a munkavállalók".

Ez a javaslat is olyan, ami teljesen elszakadt a realitások talajáról, hiszen ezt egy dolgozó csak kényszer alatt, féltve az állását tenné meg, ugyanis ki az, aki önként lemondana arról a pénzről, amiért egyszer megdolgozott.

Teljesen döbbenetes - folytatja a párt -  a Fidesz azon érvelése is, hogy ezeket a módosításokat azért alkalmazták, hogy a munkavállalók többet kereshessenek; ha megvalósítják ugyanis a tervezetet, akkor az nem nagyobb béreket fog eredményezni, hanem szétszakított családokat, a túlterheltség miatt romló egészséget és növelni fogja a gazdasági kivándorlók számát is.

A Jobbik követeli a Fidesztől, hogy vonja vissza a törvénymódosításait és a multik kiszolgálása helyett álljon inkább az emberek oldalára. Követeljük továbbá, hogy ne a munkaidőt, hanem végre az emberek fizetését növeljék. A Jobbik szerint szükséges a Stratégiai Partnerségi Megállapodások teljes felülvizsgálata, hogy megerősítsük a szakszervezeteket és a szakszervezeti rendszert.

A jobbboldali prát úgy véli az emberek 83%-a elutasítja a rabszolgatörvényt és a szombati napon az összes jelentős szakszervezet az utcára vonul demonstrálva azt, hogy nem kérnek a dolgozókat kizsigerelő javaslatokból.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom arra kéri minden tagját, szimpatizánsát és szavazóját, hogy pártlogó nélkül holnap vegyünk közösen részt a tüntetésen és ne hagyjuk, hogy 2019 a Rabszolgaság Éve legyen!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását