2024. március 19. - József, Bánk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

M1, szakértő: Afrika fejlődik, Orbán

Az elmúlt 15 évben az afrikai kontinens országai látványos fejlődésen mentek keresztül - mondta Marsai Viktor Afrika-kutató szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
2018. december 19. szerda 12:00 - HírExtra
 

A kutató szerint a fejlődés elsősorban nem a segélyeknek köszönhető, hanem annak, hogy az afrikai politikusok rájöttek, nem kell minden szerződést aláírni, s érdekeiket érvényesíthetik a globális piacon.
A világgazdaság nagy szereplői körében Afrika továbbra is nyersanyagtermelőként szerepel, így nem cél, hogy megerősödjön a feldolgozóipar, hiszen ekkor nőne a nyersanyagok ára.

Hiába áramlott be a kontinensre éves szinten 50-60 milliárd dollárnyi fejlesztési segély, sok esetben ennek nem volt eredménye. Mostanra viszont megváltozott az afrikai vezetők hozzáállása, s inkább a már feljebb említett szektort fejlesztik, mert ez teremt munkahelyeket - mondta a szakértő.

Jelentősen több európai befektetést szorgalmazott Afrikában Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden Bécsben az EU-Afrika Fórumon. Orbán Viktor magyar miniszterelnök megerősítette: a magyar kormány álláspontja, hogy a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra.

A tanácskozáson 25 afrikai állam képviselői, köztük hét állam- illetve kormányfő, európai részről 13 állam- vagy kormányfő vettek részt, valamint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, továbbá számos vállalkozó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását