2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Segíteni akart az embereknek - a Fidesz megszívatta

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere hétfőn megvonta Molnár Miklós (Pro Savaria Egyesület) alpolgármester hatásköreit - közölte az MTI-vel a szombathelyi városháza kommunikációs vezetője.
2019. január 14. hétfő 13:14 - HírExtra
 

Barki Andrea ismertetése szerint Molnár Miklóshoz tartozott a gazdaságfejlesztés, a költségvetés és a pénzügyek, valamint több, száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő, városi közszolgáltatásokat végző cég felügyelete, valamint a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezetének felügyelete.

A korábban átruházott polgármesteri hatáskörök döntő részét a közlemény szerint ezután Illés Károly alpolgármester látja el, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a jogokat a továbbiakban a polgármester gyakorolja.

A hatáskörmegvonáshoz a közlemény nem fűz indoklást.

"Ez volt a bűne"

A szombathelyi városi közgyűlés legutóbbi, az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésén Molnár Miklós alpolgármester megszavazta a napirendet, ezzel pedig lehetővé tette, hogy a "túlóratörvénnyel" kapcsolatban ellenzéki kezdeményezésre elfogadjanak két olyan közgyűlési határozatot, amely a kormánypárti városvezetés szerint "értelmetlen volt és egyedül a politikai hangulatkeltésre" szolgált.

A határozatok szerint Szombathelyen a száz százalékos önkormányzati tulajdonú cégeknél nem lehet a korábbinál több túlórát elrendelni. Felkérték Hende Csabát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét arra, kezdeményezze a munka törvénykönyvének módosítását a korábbi túlóraszabályokhoz való visszatérés érdekében.

Áruló, mert szembe megy a Fidesszel

Puskás Tivadar polgármester a megyei napilapnak adott interjújában a közgyűlésben történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetséggel kötött".

A szombathelyi városi közgyűlésben a polgármesterrel együtt 10 szavazata van a Fidesz-KDNP frakciónak, 9 szavazata az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakciónak, egy a Jobbik képviselőjének egy pedig a Pro Savaria Egyesület képviselőjének. Az írásos megegyezés szerint Molnár Miklós a közgyűlések előtt egyeztet a városvezetéssel és az egyeztetett előterjesztéseknél szavazatával támogatja a döntéseket.

A megyei napilap hasábjain a Polgári Egyesület Szombathelyért civil szervezet azonnali lemondásra szólította fel Molnár Miklóst.

Az alpolgármester az MTI-vel közölte: nem kívánja kommentálni a polgármesteri hivatal közleményében foglaltakat, mivel azonban szavai szerint Puskás Tivadar polgármester folyamatosan "valótlanságokat állít, ezért őt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását