2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Folytatják harcukat a szcientológusok a vallási irataikért

A szcientológusok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Huszti úti központja előtt folytatták demonstrációjukat - hétfő délután huszonharmadik alkalommal vonultak az utcára, hátrányos megkülönböztetésük elleni tiltakozásukként.
2019. január 15. kedd 11:03 - HírExtra
Több száz szcientológus gyűlt össze a januári hidegben, hogy tiltakozzanak vallásuk szabad gyakorlásának akadályozása ellen.

2017 októberében a hatóságok fegyveres erőkkel kiegészülve jelentek meg a Szcientológia Egyház központjában, hogy vallásos iratokat és anyagokat foglaljanak le.

Ezek az iratok a szcientológusok szerint elengedhetetlenek a vallás gyakorlásához, így tehát az alapvető emberi jogaik, mint a gondolat és a vallás szabadsága korlátozva vannak, hiszen ezeket a vallásos anyagokat 2017 októbere óta nem kapták vissza, és az ügyükben érdemi előrelépés nem történt.

A demonstráción a hívők egy kivetítőn sugározták a Szcientológia TV adását is, ami az egyház magas színvonalú tájékoztató csatornája, és amely Magyarországon a scientology.tv weboldalon érhető el.





Vojtilla Tímea, a szcientológusok képviselője beszédében rámutatott, hogy a 2017 októberében az egyház épületeiből lefoglalt iratok hiányában nem lehetséges a szabad vallásgyakorlás.

Miklovicz Attila, a Szcientológia Egyház szóvivője hangsúlyozta, akárhány országban is merült fel törvényességi kérdés a szcientológiával kapcsolatban, végül mindenhol bebizonyosodott az egyház törvényes működése az adott országban, és reményét fejezte ki, hogy ez Magyarországon is hamar meg fog történni.

Méltányolta azokat a társadalomjobbító tevékenységeket, amelyeket az egyház az erkölcsi értékek és a családi egység erősítéséért, a drogmegelőzésért, valamint az írástudatlanság felszámolásáért végez.

Az egyház egyik lelkésze prédikációt olvasott fel L. Ron Hubbardtól, végül pedig a Szcientológia imát a teljes szabadságért adta elő az egybegyűlteknek.
 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását