2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kevés a pénz az egészségügyben

Alulfinanszírozottnak tartja a magyar egészségügyet az MSZP, amely szerint ráadásul a meglévő források jelentős részét el is lopják.
2019. január 17. csütörtök 12:57 - HírExtra
 

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország a hazai összetermék (GDP) 5 százalékát fordítja egészségügyre, ami fele az OECD-átlagának; 200 ezer forintot fordít minden polgár saját egészségügyi ellátására, amit a magánszférában költ el, mert a közegészségügyben nem kap megfelelő ellátást. Tragédia van az ágazatban, amelyet "sarlatánok" irányítanak - értékelt az ellenzéki politikus.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón általa készített felvételeket mutatott a kalocsai városi kórház D épületének állapotáról. Mint mondta, az épület kívül-belül ázik, rohadnak a nyílászárók, hullik a vakolat és kilátszanak az épület vasbetonelemei. Állítása szerint itt üzemel a tüdőgyógyászat.

Korózs Lajos kitért arra, hogy információi szerint a Honvédkórház civil dolgozói tömegesen fognak nemet mondani arra, hogy honvédségi alkalmazottakká váljanak. "Parancsuralmi rendszerben nem lehet gyógyítani" - jelentette ki.

Elmondta azt is, hogy az MSZP továbbra is sürgeti a kormánytagok VIP egészségügyi ellátásának megszüntetését. Jelezte, miután az Országos Választási Bizottság nem engedte tovább az erre vonatkozó népszavazási kérdést, a párt a Kúriához fordult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását