2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Andy Vajna cégbirodalma

Kaszinók, média, vendéglátás. Andy Vajna a nemzetközi filmvilágon túl Magyarországon is igen komoly nyomot hagyott maga után. Mintegy 30 hazánkban bejegyzett vállalkozás köthető a nevéhez, és ezek között szép számban vannak igazi nagy vállalkozások is.
2019. január 25. péntek 13:22 - HírExtra
 
Andy Vajna jelentősebb érdekeltségei

A legnagyobb befolyása a hazai gazdaságra és társadalomra a média érdekeltségeinek köszönhető. A TV2 Csoport mind gazdaságilag, mind politikailag igen jelentős szereplőnek számít jelenleg is. Emellett a nyomtatott sajtóban is igen jelentős szerepet töltött be a Lapcom Zrt-nek köszönhetően.

Pénzügyi termelékenység szempontjából azonban kétségkívül a budapesti kaszinói jártak az élen, ahol az elmúlt években évi 5-6 milliárd Ft adózás előtti eredmény is keletkezett.

A fő profil mellett Vajna András érdekeltségei azonban számtalan más területen is működtek, mint a filmipar, vendéglátás, médiareklám és kereskedelem.

A cégbirodalmára igen összetett tulajdonosi struktúrák jellemzők még hazai viszonylatban is. Az érdekeltségei között megtalálható számos összetett tulajdonosi lánc, vagyonkezelő cég. Gyakori volt a cégek között a tulajdonosok cserélődése, és bizony a tulajdonosi láncok tetején megtalálhatók luxemburgi és USA-ba jegyzett vállalkozások is. Andy Vajna távozásával ezen vállalkozások komoly feladat előtt állnak. Az érdekeltségek átadása, átruházása igen összetett és időigényes folyamat is lehet ekkora vállalkozások esetében.

De nem csak a cégek menedzsmentje és a partnervállalkozások állnak komoly kihívások előtt. Vélhetően az elkövetkező néhány hónap a cégbirodalom alkalmazottai számára is izgalmas lesz. Az Andy Vajna-féle cégbirodalom legfontosabb vállalkozásaiban több mint 1400 alkalmazott dolgozik jelenleg.
Forrás: Opten
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását