2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ősbemutató Gyergyóban

Ősbemutatót tartanak a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban: a Füst, avagy a színház elfoglalása című produkciót Hudi László rendezésében szombat este láthatja először a közönség.
2019. február 16. szombat 13:28 - HírExtra
 

Az előadás, amely közös produkció a budapesti Artus Kortárs Művészeti Stúdióval, a bemutatót követően vasárnap és március 2-án, szombaton is látható - olvasható a Figura Stúdió Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Mi marad a színházból ha a jól bejáratott, megszokott normákat leválasztjuk róla? Ha a színpad és a nézőtér összemosódik, a szerző eltűnik, a színész pedig a nagybetűs közönség helyett a jelenlévő egyénekkel kezd el kommunikálni színházi rendszerekről, manipulációról?" - teszik fel a kérdést az alkotók.

Úgy tartják, hogy halálunk pillanatában 21 grammal csökken a testtömegünk, egyes feltételezések szerint ez a 21 gramm a lelkünk súlya. Hogyan lehet a klasszikus drámák 21 grammját összefoglalni pár perces jelentekben? A Füst, avagy a színház elfoglalása ezeket és az ezekhez hasonló kérdéseket járja körül. Műélvezés helyett közös gondolkodást kínál a nézőknek és a játszóknak egyaránt - áll a darab ismertetőjében.

Az előadásban Bartha Boróka, Boros Mária, Faragó Zénó, Fodor Alain Leonard, Kolozsi Borsos Gábor, Máthé Annamária, Mosu Norbert-László, Szilágyi Míra, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér játszik. A rendező alkotótársa Goda Gábor.

A produkció a Bethlen Gábor Alap (BGA) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósul meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását