2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Érdemes hőszigetelt alumínium redőnyt választani?

Lassan közeledik a nyár, így nem véletlen, hogy az emberek egy része elkezd azon gondolkodni, hogyan teheti klíma nélkül, elfogadható áron hűvössé a lakását a legnagyobb melegben is? Természetesen mindezt úgy, hogy az teljes mértékben biztonságos is legyen.
2019. április 20. szombat 14:19 - HírExtra
 
Egy igazán hatékony opció a hőszigetelt alumínium redőny alkalmazása. Ez már mind kialakításban, élettartamban és anyagilag is egy felsőbb kategória, mint a műanyag redőny. Alapvetően hasonló a felépítési rendszerük, de akadnak köztük fontos különbségek, hiszen azért mégsem ugyanarról beszélünk.

Az alumínium redőny esetében a redőnytok, a lefutó sínek, valamint a záróléc és a redőnyléc is egyaránt alumíniumból készülnek. Külön előnye, hogy a redőny tokja két részes kialakítású, ebből következik, hogy szükség esetén kívülről bármikor kinyitható, így ha probléma adódna, akkor bontás és egyéb munkálatok nélkül szerelhető, javítható. Attól függően, hogy hova kerül felszerelésre, és mik a leendő tulajdonos igényei, az alumínium redőny az, ami bármikor gyárilag és utólag is motorizálható.

Ez mind biztonsági, mind kényelmi oldalról sem egy elhanyagolható szempont. Alumínium redőnyt mind önállóan, mind szúnyoghálóval kombinálva is szereltethetnek, mindez persze az alkalmazási területektől függ.



A maximális hő- és hangszigetelés jegyében a redőny léceinek belsejét szigetelő habbal töltik ki, aminek köszönhetően az alumínium redőny hőszigetelési képessége nagyságrendileg 7-8 fok. Ugyanez természetesen zajszigetelési oldalról is érezhető. A tok belseje gumibetéttel, illetve kefe betéttel kerül kialakításra, így csökkentve a redőny által keltett zajt. A színválaszték gyárilag festett, így a lécek színe a készlet általi variációkból választható, míg a redőnytokot és redőnyláb színeit a RAL színskála bármely színére le lehet szintereztetni. Ebben csak a képzeletük szab határt.

A maximális biztonság érdekében az alumínium redőnyöket feltolásgátlóval szerelik fel, mely kézi mozgatású redőnyök esetében kb. 15 cm-t enged feltolni a redőnyt, amennyiben az le van engedve. Ez kifejezetten jó hír az értékek védelme szempontjából. A motoros redőny esetében ez még kevesebb, mert annál leengedett állapotban nem lehet kívülről egy kicsit sem feltolni a redőnyt, ezért szintén a teljesen biztonságos kategóriába tartozik.

Az alumínium redőnyöket vakolható tokos kivitelben is gyárthatják, aminek nagy előnye, hogy a redőny tokját a ház szigetelésével együtt eltakarják. Tehát kizárólag az alsó szerelőfedél marad látható, ami meglehetősen praktikus és maximálisan igényes megoldás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását