2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kamatot csökkenthet az EU?

Az Európai Központi Bank (EKB) júliusban azt jelzi majd a piacok felé, hogy kész a kamatcsökkentésre, amit szeptemberi ülésén végre is hajt az euróövezet gazdaságának élénkítése céljából - vélik a Bloomberg által megkérdezett elemzők.
2019. június 28. péntek 15:45 - HírExtra
 

A választ adók többsége szerint az EKB kormányzótanácsa július 25-i ülésén változtat azon az egy ideje standard szövegen, miszerint "a kamat a jelenlegi szinten marad legalább 2020 első fél évének a végéig."

A kormányzótanács legutóbbi, június 6-i kamatdöntő ülésén változatlanul hagyta az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,40 százalékos szintjét.

A Bloomberg-felmérésben részt vettek véleményének átlaga szerint szeptemberben a betéti kamatláb 0,1 százalékponttal mínusz 0,5 százalékra csökken.

Megoszlottak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy az EKB felújítja-e a 2015-ben elindított és tavaly decemberben kifutott, 2,6 ezer milliárd euró eszközvásárlási programját. A megkérdezettek 58 százaléka nemmel felelt, 42 százaléka szerint viszont újraindulhat a program.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását