2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Önkéntes orvosokra lőttek Ukrajnában

Önkéntes orvosok autójára lőttek rá szakadár orvlövészek a megszállt Donyeck körzetében lévő frontvonalnál, aminek következtében ketten megsebesültek - közölte kedden a Donyeck megyei ukrán rendőrség.
2019. július 2. kedd 13:21 - HírExtra
 

A két önkéntest lőtt sebekkel a megye ukrán ellenőrzés alatti részében lévő Pokrovszk városában található katonai kórházban ápolják. Elmondásuk szerint a közvetlenül a frontvonalnál lévő Marjinka településről tartottak Krasznohorivkába, amikor rálőttek az autójukra.

A rendőrség terrorcselekmény gyanújával indított eljárást.

Két nap alatt másodszor ért támadás orvosokat a harcok sújtotta Donyeck megyében. Hétfőn az ukrán Egyesített Erők parancsnokságának közlése szerint az Oroszország által támogatott szakadárok páncéltörő rakétával kilőttek egy katonai mentőautót a Donyecktől északra fekvő Vogyane településnél, aminek következtében egy ukrán katona, a gépkocsi vezetője a életét vesztette, ketten megsebesültek. Utóbbiak közül egy katonaorvosnő később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a két halálos áldozatot követelő támadást a nemzetközi humanitárius jog megsértésének és a tűzszünetről folyó tárgyalások "szégyenletes és aljas" aláaknázási kísérletének nevezte a Facebookon. Felszólította az Egyesült Államokat és az európai országokat, hogy adjanak "megfelelő választ" az orosz megszálló erők cselekedeteire.

Tavaly februárban életbe lépett a Donyec-medence Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvény, amely Oroszországot agresszor államnak, a szakadár ellenőrzés alatti településeket pedig Oroszország által ideiglenesen megszállt területeknek minősítette. A jogszabály alapján az addig terrorellenesnek nevezett belügyi művelet katonaivá alakult át, és új neve Egyesített Erők Művelete lett.

A Donyec-medencei tűzszünetet felügyelő közös ukrán-orosz koordinációs központ - a szakadárok DAN hírügynökségének jelentése szerint - kedden azt közölte, hogy ukrán aknavető-támadás következtében súlyosan megsérült egy 37 esztendős civil Olekszandrivka faluban, Donyecktől nyugatra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását