2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Alvást elemző labor nyílik

Augusztus 1-jétől megkezdi a munkát az alvásdiagnosztikai labor Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A fejlesztésről Révész János főigazgató számolt be sajtótájékoztatón szerdán.
2019. július 10. szerda 13:33 - HírExtra
 

Elmondta: a 21. század stresszes életmódja nagyon sokaknak okoz alvászavart, ez egyebek mellett a munkavégzésben is problémát jelenthet. Az alvásdiagnosztika napjaink fontos részévé vált, és most már sokak rendelkezésére állhat - hangoztatta a főigazgató.

Révész János hozzátette: vannak olyan munkakörök, amelyekre különösen igaz, hogy csak pihenten lehet ellátni. Ezek között említette a gépjárművezetést, a nehézgép-kezelést. Az e munkakörökben dolgozóknál szükség van alvásdiagnosztikai mérésekre - mondta.

A kórházban jelenleg két poligráf készülékkel végzik az obstruktív alvási apnoe szindróma szűrését. E kórkép gyakran húzódik meg a közúti balesetek hátterében is.

A következő időszakban kiterjesztett elemzések bevezetését tervezi az intézmény, melyek további alvászavarok kivizsgálását teszik lehetővé. A bővítésnek köszönhetően poligráffal és poliszomnográffal egyszerre négy beteg analízise is megoldható majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását