2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Továbbra is lesznek akciós nyári autógumik

A télen jeges utakon valóban fontos, hogy minőségi és ép abronccsal közlekedjünk, de ugyanez vonatkozik a nyári időszakra is. Nyáron szárazak az utak, de az aszfalt a nagy melegben felolvashat. A meleg aszfalton értelemszerűen a téli gumi jobban tapad, de ezáltal irányíthatatlanná is válhat.
2019. július 27. szombat 10:57 - HírExtra
 Ha még nem váltott nyárigumira, akkor az akciosgumi.hu-hoz hasonló oldalakon keresztül még elintézheti a gumicserét. Sajnos manapság a nyári gumik fontossága egyre csökken, pedig erre sem árt odafigyelni. A legveszélyesebb időszaknak mindenki a telet gondolja, pedig nyáron is érhet bennünket baleset, ha nem megfelelő abroncsot használunk. Mindig időben kell váltani nyári abroncsra. 

A téli abroncsokkal való nyári közlekedés további hátránya, hogy az üzemanyagfogyasztás drasztikusan megnő, ami nem kedvez a pénztárcának. Az abroncsok sokkal gyorsabban elkopnak, így az sem kizárt, hogy ha nem használunk nyári abroncsot, akkor téliből nem árt kettőt beszerezni.

Ezt azonban nem javasoljuk, sokkal inkább azt, hogy mindenki vásároljon nyárra nyári abroncsot. Az abroncsok minősége között is hatalmas eltérések lehetnek, így legjobb, ha szakértő segítségét kérjük a választáshoz. Az akciosgumi csapata mindenben a vásárlók rendelkezésére áll.

Ha azt szeretnénk, hogy az új nyári abroncs sokáig szolgáljon bennünket, akkor időszakosan el kell végezni a guminyomást. A nem megfelelő guminyomás is felelőssé tehető a baleseteknél, valamint sokkal több üzemanyagot fogyaszt a gépjármű.

A Nemzetközi Autós Szövetség folyamatosan végez felméréseket a témában, amelyben több nemzetközi autóklub is segítségére van. A felmérések jelenlegi eredménye, hogy a sofőrök mintegy 70 százaléka nem megfelelő nyomással rendelkező abroncsokon rója az utakat. Egy nyilvános parkolóban szinte minden évben elvégzik a felmérést. Általánosságban elmondható, hogy 0,5 barral alacsonyabb guminyomással közlekedünk, mint az előírt érték. Fontos, hogy a sofőrök legyenek sokkal tudatosabbak és használják nyáron a nyári abroncsokat. A webáruházban alkalmanként még akciós árakon is hozzá lehet jutni minőségi abroncsokhoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását