2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
40 és 59 év közötti az átlagos adós: a kezelt ügyek 51%-a köthető ehhez a korosztályhoz, ami 2 százalékpontos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest – derült ki az EOS Csoport kutatásából.
2019. szeptember 4. szerda 07:12 - HírExtra

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja, az EOS Csoport több százezer, 2018-ban Magyarországon kezelt fedezetlen ügyet vizsgált meg kutatásában. Az eredmények alapján az adósok több mint fele (51%) a középkorú lakosságból kerül ki - 40-59 év -, 29% a 20-39 évesekhez, 20% pedig a 60 év feletti korosztályhoz tartozik. 2017-hez képest az arányok némileg változtak: a középkorú adósok száma 2 százelékpontot, a 60 év felettiek aránya 1 százalékpontot emelkedett, míg a 20-39 év közöttiek aránya jelentősen, mintegy 3 százalékponttal csökkent. Ez arra utalhat, hogy a fiatalabb korosztály egyre nagyobb tudatossággal kezeli pénzügyeit, és igyekszik tartozásait mielőbb törleszteni.

Az egy főre jutó átlagos befizetéseket tekintve a legnagyobb törlesztőösszeg a banki tartozásoknál jelenik meg, itt 27.300 forint egy átlagos befizetés, míg a telekommunikációs tartozások esetében 17.500 forint, a közüzemi tartozások esetében pedig 15.700 forint. Az átlagos befizetések értéke 11%-ot emelkedett a tavalyi évhez képest.

A kutatás kitér a korai kapcsolatfelvétel és a részletfizetési megállapodások következtében megtakarított jogi költségekre is. „Minden fél számára fontos, hogy a tartozás a lehető legrövidebb időn belül megfizetésre kerüljön, mivel az azzal kapcsolatos várható jogi költségek az adóst terhelhetik. Célunk éppen ezért, hogy korai szakaszban sikerüljön minden fél számára elfogadható egyességet kötnünk. A jogi szakaszba került adósságok esetében 2018-ban az egy ügyre jutó átlagos várható jogi költség mintegy 58.078 forintot tett ki” – mondta el a kutatás kapcsán Kraszna Tamás, az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési osztályának vezetője.
Forrás: cluePR
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását