2017. május 24. - Eszter, Eliza

Gond lehet az isztambuli egyezménnyel

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint az isztambuli egyezményben foglaltak ellentétesek lehetnek a magyar alaptörvénnyel.
További híreink a Külföld rovatban

Együtt harcolunk a terror ellen

Ma együtt gyászolunk, holnap pedig együtt harcolunk azok ellen, akik el akarják pusztítani európai életstílusunkat - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden, reagálva a 22 halálos áldozatot követelő előző napi ...

Manchester után: további küzdelem a terror ellen

Németország kiáll Nagy-Britannia mellett, és tovább folytatja a küzdelmet a terrorizmus ellen - jelentette ki keddi közleményében Angela Merkel német kancellár.
További híreink a Külföld rovatban

Kínai - amerikai hadi konfliktus

Kínai vadászgépek befogtak egy amerikai felderítő repülőgépet szerdán a Kelet-kínai tenger felett, a térségben Japán harci gépeket vezényelt egy vitatott hovatartozású szigetcsoporthoz miután csütörtökön négy kínai hajó japán területi vizekre hatolt be.

Az USA fegyvereket ad el az araboknak

Ismét több mint százmilliárd dollár értékben készül fegyvereket eladni az Egyesült Államok Szaúd-Arábiának.

Putyin védte meg Trumpot

A politikai skizofrénia megnyilvánulásának minősítette szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök azokat az amerikai vádakat, amelyek szerint Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban titkokat fedett fel Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek.

Trump állítólag jófiú volt

Légbőlkapott információnak minősítette Marija Zaharova külügyi szóvivő kedden a The Washington Post című amerikai lap azon állítását, hogy Donald Trump amerikai elnök a múlt héten a Fehér Házban titkos információkat osztott meg az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezetről Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Szergej Kiszljak nagykövettel.

A görög jogokról és kötelességekről papol

Jogi és erkölcsi kötelezettsége az Európai Unió tagállamainak, hogy részt vegyenek a 160 ezer menedékkérő áttelepítését szolgáló uniós mechanizmusban - jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.

Miért nevezik Dániát az egyik legboldogabb országnak?

A Skandináviában taláható ország évek óta a világ egyik legboldogabb országa. Az 5,6 milliós lakosság elégedett az oktatási rendszerükkel, az egészségüggyel, a fizetésükkel és a közbiztonsággal is. Munkahelyükön biztonságban érzik magukat, nem félnek attól, hogy elveszítik az állásukat, hiszen ha mégis megtörténne, a munkanélküliségre is nagy összeget fordít az állam.

Vita a siratófalnál

Vitába keveredtek a Donald Trump amerikai elnök jövő heti látogatását előkészítő amerikai és izraeli tisztviselők a Siratófalnál, mert az amerikaiak elutasították az izraeliek illetékességét Jeruzsálem óvárosában - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet kedden.

Kína a nagy haver

Stratégiai megállapodást kötött kedden Csungkingban Magyarország a Bohong-csoporttal, amely a világ legnagyobb kipufogógyártója - mondta el az MTI-nek telefonon Kínából Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

soros. Soros. SOROS - és persze migránsok

Bármilyen határozatot fogad el az Európai Parlament (EP) a hét közepén, Magyarország nem kíván változtatni a migrációról képviselt álláspontján - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Lengyelekkel bővül a nemzetközi NATO-zászlóalj

Lengyelország kétszáz katonát vezényel a Lettországban formálódó nemzetközi NATO-zászlóaljba - erősítette meg Andrzej Duda lengyel államfő hétfőn Varsóban, Raimonds Vejonis lett elnökkel közösen megtartott sajtóértekezleten.

Gyengélkedik a Fatah

Gyengén szerepelt a kormányzó mérsékelt Fatah palesztin párt a Ciszjordániában szombatot megtartott helyhatósági választáson - közölte a Jediót Ahronót című izraeli újság hétfőn a honlapján.

Folytatódik a török tisztogatás

Az isztambuli tőzsde egykori alkalmazottai közül eddig 57 embert vettek őrizetbe pénteken annak gyanújával, hogy kapcsolatban álltak a hálózattal, amelyet Ankara a tavaly július 15-ei puccskísérletért felelőssé tesz - jelentette az Anadolu török hírügynökség.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását