2019. június 16. - Jusztin

Budapesten a V4-ek

A visegrádi együttműködés keretében munkalátogatásra érkezett Budapestre Lengyelország, Csehország és Szlovákia miniszterelnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtök ...
További híreink a Külföld rovatban

Kiújuló harcok Szíriában?

Néhány nap elteltével egy újabb török megfigyelőpontot ért aknagránátos támadás a szíriai kormányerők által ellenőrzött térségből az északnyugati Idlíb tartomány úgynevezett feszültségcsökkentési övezetében - közölte a török védelmi ...

Egy hazug populista lesz az új brit miniszterelnök?

Az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens az M1 aktuális csatornán vasárnap.
További híreink a Külföld rovatban

Az USA rászállt Iránra

Az Egyesült Államok Iránt tartja felelősnek az Ománi-öbölben történt incidensért - jelentette ki csütörtöki washingtoni sajtóértekezletén Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Hongkong meghátrál?

Felfüggesztették a törvényhozás munkáját, és ismét elhalasztották a vitatott kiadatási törvénytervezet megtárgyalását Hongkongban a szerdai, összecsapásokkal járó tüntetés után - írta a South China Morning Post (SCMP) hongkongi lap csütörtökön.

Budapesten a V4-ek fejesei

Rendkívüli kormányfői találkozót tart csütörtökön Budapesten a négy visegrádi ország. Az informális megbeszélés célja összehangolni a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák álláspontot a közös jelöltekről a legfőbb európai uniós vezetői tisztségekbe - írta szerdai kiadásában a Lidové Noviny című cseh lap jól értesült forrásokra hivatkozva.

Utcai zavargások Hongkongban

Összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel Hongkongban, miután az új kiadatási törvény tervezete ellen tiltakozók többször nekinyomultak a kordonoknak, melyek mögött rendőrsorfal állt fel a kormányzati épületek védelmére - írta szerdán a South China Morning Post (SCMP) hongkongi lap.

Ausztria újra választ

Szeptember utolsó vasárnapján, 29-én tartanák az előrehozott parlamenti választásokat Ausztriában - erről állapodtak meg lapértesülések szerint az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetői.

Sziijártó nacionalista szöveget adott le

Magyarország különös tisztelettel van azok iránt, akik nemzetük érdekét helyezik az első helyre, és áldozatokat is készek hozni érte - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Uniós pénzeket nyúlt le a kormányfő? Százezrek az utcákon

Több mint százezren tüntettek kedden Prágában Andrej Babis kormányfő ellen, akit a rendőrség az uniós pénzekkel való visszaéléssel gyanúsít, és már javasolta a vádemelést is. A főügyész azonban, aki ezt a lépést megteheti, egyelőre nem nyilatkozott.

Theresa miatt változtatnak a toryk

Módosították kedden a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási szabályait. Az azonnali hatályú változtatás célja az, hogy minél hamarabb munkába állhasson a párt éléről pénteken távozó Theresa May miniszterelnök utódja.

Zelenszkij is NATO-barát

Ukrajna tovább kíván haladni az euroatlanti integráció útján, az ország fontos célja a csatlakozás a NATO-hoz és az Európai Unióhoz - jelentette ki Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök kedden Brüsszelben, ahova a beiktatását követő első hivatalos külföldi látogatására érkezett.

Trump a britek helyében beperelte volna az EU-t

Az amerikai elnök kedden Londonban megerősítette azt a véleményét, hogy a brit kormánynak pert kellett volna indítania az Európai Unió ellen.

Tajvan beszólt Kínának - joggal

Elítélte Pekinget a 30 évvel ezelőtti diákmozgalom véres elfojtásának elkendőzése miatt Caj Jing-ven tajvani elnök a Tienanmen téri események harmincadik évfordulója alkalmából a Facebookon közzétett bejegyzésében - jelentette a CNA tajvani hírügynökség.

Olasz kormányválság jön?

Egyértelmű jelzést vár az olasz miniszterelnök a két kormánypárttól, az Öt Csillag Mozgalomtól (M5S) és a Ligától, hogy akarják-e folytatni a közös munkát.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását