2019. április 20. - Tivadar

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

Az új elektromos járművek száma 2025-re elérheti a 10 milliót, 2040-re pedig meghaladhatja majd a hagyományos járművekét, amely az e-mobilitás terén közel 2 000 milliárd dolláros üzleti lehetőséget jelent a közművállalatok számára – ...
További híreink a Tudomány rovatban

Nagyon figyelünk a méhekre

A tavalyi nagy számú méhpusztulásos eset miatt idén emelt mintaszámmal folytatódik a méhkockázati monitoring program az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködésében - ...

Nem sikerült az izraeli holdraszállás

A Hold közvetlen közelében megszakadt a kapcsolat az izraeli holdszondával, a Beresittel - jelentette az izraeli tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna élő adásában.
További híreink a Tudomány rovatban

A görög, akinek három szülője van

Megszületett az első háromszülős baba Görögországban - számolt be róla a BBC hírportálja.

Új eljárás a vérmérgezés ellen

Új módszerrel, az úgynevezett patronos vértisztítással küzdenek a szepszis ellen - mondta Molnár Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője péntek reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

Felpörgetjük az innovációt

Biotechnológiai tudásparkot hoznak létre három egyetem és egy fővárosi kerület támogatásával, ennek az a jelentősége, hogy a tudósokat és az ipari szereplőket összehozza - mondta Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Fenntartható kakaó-termelésért dolgozik a Mars

Az erdők megőrzéséért tesz további lépéseket a Mars Wrigley édességgyártó. Akcióterve a 2018 szeptemberében bejelentett, Cocoa for Generations nevű program folytatása, amelynek célja, hogy a Mars kakaó-ellátási lánca 2025-ig teljes egészében fenntarthatóvá és átláthatóvá váljék.

Öt éven belül a Holdra mennek az amcsik

Az Egyesült Államok öt éven belül ismét űrhajósokat - köztük egy nőt - küldene a Holdra - jelentette be Mike Pence amerikai alelnök kedden.

A bőr szépségének megőrzése a kollagén segítségével

A kollagén egy természetes fehérje, amely biztosítja a szövetek és a szervek rugalmasságát. Ebből az anyagból épül fel testünk 75%-a, a testünkben pedig sejtjeink kb. 30%-a kollagénből áll.

A spanyolok többségét érinti a klímaváltozás

A klímaváltozás hatásai mintegy 32 millió embert, azaz a lakosság 68,5 százalékát érinti közvetlenül Spanyolországban - ismertette kedden legfrissebb jelentésének megállapításait a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) Madridban.

Ritka, de még felbukkan: tuberkulózis

A nagyon ritka betegségek közé tartozik a tuberkulózis, vagyis a tbc Magyarországon - mondta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Mi is az a mezoterápia?

Szem alatti karikák? Hajhullás? Pigmentfoltok? Bőrfeszesítés? Mind olyan terület, amire hatékony megoldást nyújt a mezoterápiás kezelés.

Gigahal sodródott partra

Egy 1,8 méter hosszú holdhal (Mola mola) tetemét vetette partra a víz a hétvégén egy dél-ausztráliai strandon, ahol egy csapat halász bukkant rá a különös teremtményre.

Mivel lehet kiszűrni a coli baktériumot?

Családi, baráti kirándulások alkalmával biztos kerültek már olyan helyzetbe, hogy kifogyott az otthonról hozott egészséges ivóvíz, de a helyszínen nem lehetett találni semmi mást, csak 1-1 forrást, esetleg fúrt kutat. Ilyenkor az ember nem szívesen fogyaszt ismeretlen eredetű ivóvizet, mert akár súlyos következményei is lehetnek.

Szivar kisokos: megoldás néhány kellemetlen problémára

A kezdő szivarosok még nem tudnak mindent erről a művészetről, így összeszedtünk néhány tippet, amikre érdemes figyelni, ha szivarozásra adjuk a fejünket. Természetesen a profik is tanulhatnak új dolgokat, így az ő figyelmükbe is ajánljuk ezt az írást.
Még mindig hírek
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását