2024. március 29. - Auguszta

Visegrádi jótékonykodás

A négy visegrádi országból - Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Magyarországról - érkező 31 nagycsaládot lát vendégül a Három Kívánság Alapítvány és Visegrád városa a december 20-21-én.
2007. december 14. péntek 15:08 - Hírextra
A Visegrádi négyek karácsonya elnevezésű eseményt most először rendezik meg, hagyományteremtő szándékkal. A rendezvény célja, hogy támogassa a visegrádi országokban élő nagycsaládosokat, valamint erősítse a négy ország etnikai kisebbségi szervezetein keresztül a civil szerveződéseket - mondta Dévényi Tibor, a rendezvény házigazdája a pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Az eseményen 31 nagycsaládot, mintegy kétszáz gyermeket és felnőttet látnak vendégül, akiket a helyi civil szervezetek segítségével kerestek meg - számoltak be a szervezők.

A mindenkinek nyilvános, ingyenesen látogatható programokat a Salamon-toronyban, a Templomban, a Sportcsarnokban és a pilisi parkerdőben tartják.

December 20-án, csütörtökön a Salamon-toronyban látványos korabeli lovagi torna és bemutató lesz, amely fáklyás felvonulással zárul.

16 órakor a Templomban, a visegrádi országokból érkező művészek adnak a vendégek tiszteletére komolyzenei kamarahangversenyt, amelyen játszik Scholz Melinda fuvolaművész, Zuzana Bourova brácsaművész, Jozef Podhoransky csellóművész és Szilvásy Júlia hárfaművész.

A Sportcsarnokban Zoltán Erika és a Dolly Roll ad koncertet, továbbá fellép Lui bűvész és a Rippel fivérek. A Három Kívánság Alapítvány tombolát szervez, amelynek fődíja egy teljes fürdőszoba-berendezés. Az est Dévényi Tibor retro diszkójával zárul.

December 21. a környezetvédelem jegyében telik, a vendégek a pilisi parkerdőben helyeznek el nemzeti sajátosságokat tükröző madáretetőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását