2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sajtó és vér - konerencia a Dunán

Az Országos Vérellátó Szolgálat tisztelettel meghívja a "Média a véradásért, a szervdonációért" elnevezésű rendezvényhajón (Budapest, Lánchíd pesti hídfője - Vigadó 1. hajóállomás) 2007. október 12-én (péntek) 11.00 órai kezdettel, megrendezésre kerülő sa
2007. október 10. szerda 14:41 - Hírextra
Az Országos Vérellátó Szolgálat 2003. szeptemberében indította útjára a "Média a véradásért" mozgalmat, melynek célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a véradás és a szervdonáció fontosságára.

 Az elmúlt öt évben közel ezer újságíró, médiaszemélyiség, művész, sztár, sportoló, - így Bochkor Gábor, Prokopp Dóra, Szellő István, Várkonyi Andrea, Farkasházi Réka, Pindroch Csaba, Détár Enikő, Nagy Bandó András, Caramel és Bartók Eszter, a Rippel fivérek, Tóth Imre motorversenyző, Szandi, Szabó Leslie, Momentán Társulat, Tahi Tóth László, Kárászy Szilvia, Zsadon Andrea, Szolnoky Tibor, Ullmann Ottó, Kemény Dénes és a magyar vízilabda válogatott … - állt az ügy mellé, és közülük 129 híresség - mint például Ábel Anita, Novodomszky Éva, Annoni Gianni - a csatlakozó dokumentumot is aláírta.

A Vitray Tamás fővédnökségével fémjelzett kezdeményezés immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre, és közel 200 meghívott vendég - köztük Tóth Vera és Torres Dani megasztárok; Ungár Anikó bűvész; Kiss Ádám a Magyar Rádió V. Humorfesztivál győztese; Berkes Gabriella musical énekesnő; Maksa Zoltán humorista; Gráf Csilla színművész; Schirilla György - jelezte részvételi szándékát, hogy ezzel is kifejezzék elkötelezettségüket a véradás és a szervdonáció iránt.

A hajón megrendezésre kerülő sajtótájékoztató témája:
A szervdonáció helyzete hazánkban

A sajtótájékoztatót tartják:
Dr. Miskovits Eszter, az OVSZ főigazgatója
Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány elnöke
Dr. Márton János, az OVSZ szervkoordinációs igazgatója

A sajtótájékoztatón kép- és hangfelvételre, majd ezt követően interjúk készítésére is lehetőséget biztosítunk. A sajtótájékoztatóval kapcsolatban további információkat kaphat Dr. Buday-Sántha Andrea kommunikációs vezetőtől (M:20/9613-783).

Országos Vérellátó Szolgálat
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását