2024. március 29. - Auguszta

Gyermekmédia-díjakat osztottak

A Magyar Rádió Pagodájában találkoztak szombaton a hajdani Riporterörs tagjai és a régi gyermekműsorok szerkesztői és szereplői. A csapat a közelmúltban - abból a célból, hogy emelje a mai gyermekmédia színvonalát - díjakat alapított, amelyeket először ad
2008. május 10. szombat 23:31 - Hírextra
A Média a gyermekekért díjat az a felnőtt kaphatja, aki munkássága során hosszú évekig értékeset alkotott a gyerekekért, a rádióban, a televízióban vagy a sajtóban. Idén Dezsényi Katalin, számos gyermekműsor szerkesztője és műsorvezetője érdemelte ki e kitüntetést. Dezsényi Katalin 41 évvel ezelőtt szerepelt először a rádióban.

A Média a gyermekekért posztumusz díját Szabó Évának ítélték oda.
A Gyermekek a médiáért nevű díjat az a 8-16 év között gyerek kaphatja, aki értékeset alkotott - szerepelt vagy műsort készített - saját korosztályának. Idén a Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című film (rendező: Alföldi Róbert) gyerekszereplői érdemelték ki: Braghini Rozina, Radványi Antal, Séfel Anna Laura, Siska Péter, Simon Kristóf.

A Gyermekmédiáért nevű kitüntetést műsor, intézmény, formáció kaphatja. Idén a Cimbora című televíziós műsor és immár gyerekmozgalom, amelynek fáradhatatlan irányítója évtizedek óta - szól az indoklás - É. Szabó Márta.

A díjkiosztón - amelyet vidám, zenés műsor kísért - a régi Riporterörs tagjai közül emléklapot kapott: Csukás István, Berkes Péter, Takács Vera és Martos Eta.

A díjakat ezentúl minden évben átadják, hogy "a mai magyar médiavilágból hiányzó, a gyerekek értékrendjét pozitívan alakító rádiós és televíziós műsorok, gyerekeknek szóló újságok szükségességére felhívják a figyelmet" - nyilatkozta az MTI-nek G. Németh György újságíró, aki az egyik felnőtt vezetője volt a hajdani rádiós gyerekcsapatnak, valamint fő szervezője a szombati találkozónak és díjátadónak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását